Міністр освіти: навчання у школі 12 років відповідає європейським стандартам

Освіта
Юлія Обелець18 серпня 2015 о 14:241609 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр освіти: навчання у школі 12 років відповідає європейським стандартам
Навчання у школі 12 років відповідає європейській та міжнародній практиці. Про це заявив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Міністр Освіти: навчання у школі 12 років відповідає європейським стандартамНавчання у школі 12 років відповідає європейським стандартам. Фото what.in.ua

За словами Міністра освіти і науки, українська середня освіта повинна перейти на 12-річну систему.

– Ми хочемо щоб наша освіта відповідала міжнародним стандартам, щоб нас розуміли в Європі та Америці, – цитують Сергія Квіта на сайті Міносвіти.

Перехід на нову систему відбуватиметься поступово.

– Діти, які підуть в школу в 2016 році будуть закінчувати 12 класів. Це буде здійснюватися поступово, за цей час ми встигнемо реалізувати матеріально-технічне забезпечення, кадровий склад тощо,– наголосив Міністр освіти і науки. – Це відповідає тій освіті, яка є у всьому світі.

Сергій Квіт розповів, що однією з причин переходу на нову систему – є перевантаження навчальних програм. Тому з переходом на 12 річну систему навчальні програми будуть спростовуватися.

– В минулому році ми змінили навчальні програми для шкіл: вони стали більш цікавими, а також менше перевантаженими,– прокоментував Міністр.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 12-річна школа розпочнеться з 2017 року

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter