Міносвіти скасує «спеціалістів» і «кандидатів наук»

Освіта
Юлія Обелець12 липня 2016 о 09:261064 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міносвіти скасує «спеціалістів» і «кандидатів наук»
У 2016 році українські виші набиратимуть студентів за рівнем освіти «спеціаліст» і «кандидат наук» востаннє.

Міносвіти скасує «спеціалістів» і «кандидатів наук»Міносвіти скасує «спеціалістів» і «кандидатів наук». Фото – life.pravda.com.ua

Раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюватиметься до диплому магістра, йдеться на Українській правді.

Згідно із законом «Про вищу освіту», здобути її тепер можна за п'ятьма ступенями:молодшого бакалавра, бакалавра, магістра, доктора філософії та доктора наук. Таким чином, диплом бакалавра буде прирівнений до отримання повної вищої освіти.

З ієрархії наукових ступенів також прибрали «кандидата наук».

Відтепер для продовження наукової діяльності у будь-якій спеціальності потрібно буде здобувати звання доктора філософії. Нинішні кандидати наук зможуть отримати диплом доктора філософії.

Востаннє цього року здійснюватиметься набір і за рівнем «молодшого спеціаліста». Замовлення на цей освітньо-кваліфікаційний рівень збільшили на 10% перед скасуванням. Таке рішення МОН прийняло у зв’язку з невизначеною ситуацію з фінансуванням замовлення для професійно-технічних закладів на місцях, йдеться на сайті відомства.

– Зараз ми працюємо над новою редакцією закону «Про професійну освіту», за цим законом молодший спеціаліст буде належати до вищої професійної освіти, – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

До теми – Стартувала вступна кампанія-2016: її особливості, строки та робота приймальних комісій

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter