На шкільному ринку Полтави скуповують товари з національною символікою

Освіта
Олег Журавльов5 серпня 2014 о 12:466428 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На шкільному ринку Полтави скуповують товари з національною символікою
Серпень – час не лише для відпочинку, а й для шкільних покупок.

В порівнянні з минулими роками, тематика шкільних атрибутів дещо змінилася. Головний акцент в новому навчальному році – на національну символіку. Шкільний ринокНе лише світова мода черпає натхнення темою української символіки. Цього року бути модним школярем означає мати зошити з вишивкою, а замість традиційної білої блузки чи сорочки – вишиванку.

Щоб дізнатися, що цього року пропонують школярам – журналісти «Кола» пройшлися одним із шкільних ярмарків міста. Безумовно, тут реально зібрати дитину від «а» до «я». Канцтовари, шкільна форма, спортивні костюми, взуття, рюкзаки, дитяча білизна, дівчачі дрібнички (банти, шпильки, заколки, намиста тощо) – вибір великий, на будь-який смак і гаманець. Національна символіка на шкільних речах популярна, але її мало, кажуть продавці.

Зазвичай похід по товари для учнів забирає чимало часу та добре спустошує сімейний бюджет. І новий сезон – не виключення. Через ситуацію в країні ціни в порівнянні з минулим роком помітно злетіли вгору:

Зошити на 18 аркушів – 2.50 грн;

зошити на 48 аркушів – 4.50 грн;

ручки – від гривні і більше;

щоденники – від 10-40 гривень;

лінійки, прості олівці, ластики – ці шкільні дрібнички коштують від 80 копійок;

кольоровий папір – приблизно 10 гривень;

альбом для малювання – приблизно від 5 гривень (ціна залежить від кількості аркушів в альбомі);

костюм на хлопчика – приблизно 550 грн;

костюм на дівчинку (біла блузка і сарафан) – приблизно 300 грн;

головний цьогоріч одяг, який цілком може замінити традиційну шкільну форму – вишиванка – від 150 грн;

взуття – від 100 грн:

шкільний рюкзак – приблизно від 200 грн.

До теми – Як правильно вибрати канцтовари для школяра: поради.

Мода на українську символіку – попит є, пропозиції майже немає

На шкільному ринку, окрім вишиванок, можна знайти й дівчачі дрібнички з елементами вишивки: заколки і банти з вишитими візерунками. Для хлопчиків можна знайти рюкзак національних кольорів (жовто-блакитний). Щоденники, зошити та інше з національною символікою попитом користується. але вибір невеликий. На шкільному ринку на Театральній площі журналісти знайшли лише кілька палаток, де продають зошити з зображенням вишивки.

– Часто запитують зошити, щоденники, обкладинки з національною символікою, але зараз маємо на прилавку лише зошити з вишивкою і з національним прапором, таке швидко розкуповують, – розповіла Катерина, продавець однієї із торгових точок шкільного ринку. – були щоденники, але зараз уже немає.

Окрім національних візерунків, є в продажу речі із зображенням тварин, рослин, зірок шоубізу, героїв популярних мультфільмів, автомобілів тощо.

Текст – Надія Кучер

Фото – Олег Журавльов

Також читайте

Як обладнати робочий куточок для школяра

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter