У Міносвіти заявили про можливе об'єднання ПТУ

Освіта
Ольга Правденко3 червня 2016 о 09:04755 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Міносвіти заявили про можливе об'єднання ПТУ
В Україні через нестачу грошей на фінансування,склалася кризова ситуація з профтехосвітою.

У Міносвіти заявили про можливе об'єднання ПТУЩо буде далі з ПТУ - питання, яке зависло у повітрі. Фото з сайту slovovolyni.com

Про це заявила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич на брифінгу в рамках
спеціалізованого тренінгу "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати", який відбувся в Житомирі, повідомляє "Українська Правда", посилаючиь на BBC. На її думку, це пов'язано з тим, що маленькі міста не можуть фінансувати систему ПТУ з власних бюджетів.

Читайте також: Відкрито «гарячу» лінію МОН для об’єднаних громад з питань освіти

– Зараз до кінця цього року ми повинні зберегти систему професійно-технічної освіти, не руйнувати її та виробити плани регіонального розвитку цієї освіти, щоб зрозуміти, що для регіону справді потрібно, – сказала міністр. – Ця криза повинна бути використана для того, щоб змінилася профтехосвіта, бо роботодавці довірятимуть цій системі лише тоді, коли знатимуть, що вона випускає фахівців, які одразу ж можуть приступити до роботи та успішно працювати.

Гриневич також не виключає можливості об'єднання деяких ПТУ.

Нагадаємо, на Полтавщині із професійно-технічною освітою також склалася складна ситуація через переведення фінансування цих закладів з місцевих бюджетів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter