Відомо, хто тепер фінансуватиме профтехучилища Полтавщини

Освіта
Ольга Правденко4 лютого 2016 о 12:531226 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відомо, хто тепер фінансуватиме профтехучилища Полтавщини
Верховна Рада по новому розподілила кошти на фінансування профтехучилищ, частково знявши тягар з місцевих бюджетів.

Відомо, зто тепер фінансуватиме профтехучилища ПолтавщиниПолтавське ПТУ № 9

Сьогодні, 4 лютого Верховна Рада України прийняла закони про внесення змін в держбюджет і Бюджетний кодекс, зокрема щодо фінансування професійно-технічної освіти, – пише "Юрліга".

Законом в Бюджетному кодексі визначено наступне:

- Витрати на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів обласних центрів.

- Оплата поточних видатків професійно-технічних навчальних закладів в частині забезпечення витрат на отримання повної загальної середньої освіти здійснюється за рахунок освітньої субвенції.

- У державному бюджеті передбачається субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах для бюджету АРК, обласних бюджетів, міських (міст обласного значення - обласних центрів, міст Києва і Севастополя) бюджетів на оплату поточних витрат, перерахування якої з держбюджету місцевим бюджетам буде здійснюватися двічі на місяць, як це передбачено для освітньої та медичної субвенцій, а особливості розподілу і перерозподілу її обсягів можуть визначатися законом про державний бюджет.

Нагадаємо, 2 лютого бюджетний комітет Верховної Ради вирішив дати грошей на ПТУ.

Варто зазначити, що екс-головний освітянин області Євгеній Ленський нещодавно звільнився, мотивувавши своє рішення тим, що держава руйнує профтехосвіту. Тоді ж він пообіцяв подати свою кандидатуру на очільника одного із ПТУ Полтави.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter