«Я свою місію виконав!» – Ленський звільнився з посади головного освітянина Полтавщини

Освіта
Надія Труш26 січня 2016 о 17:511694 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Я свою місію виконав!» – Ленський звільнився з посади головного освітянина Полтавщини
Євгеній Ленський написав заяву на звільнення з посади директора Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації

Євгеній Ленський. Фото Андрія Іванова

Про наміри покинути крісло головного освітянина області Ленський повідомив ще 18 січня. Через кілька днів, 25 січня, його заяву підтримали і офіційно звільнили за власним бажанням. Головна причина такого вчинку – ситуація з профтехосвітою. Звільнився на знак протесту. Про це Євгеній ленський сказав у коментарі «Колу».

– Ви ж, мабуть, уже знаєте, що, не розуміючи наслідків, депутати
прийняли Закон України «Про Державний бюджет 2016 року» із статтею 27, згідно якої відміняється державна субвенція на підготовку робочих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах. Це рішення просто руйнує профтехосвіту, адже місцеві бюджети не витримають такого навантаження, – сказав Євгеній Ленський. – Минув деякий час, але ситуація не змінилася. Тому я вирішив звільнитися, але таким чином, аби подати свою кандидатуру на конкурс директора одного із ПТУ міста.

Обов’язки відповідального за освіту на Полтавщині нині виконує Галина Власюк, заступник директора Департаменту – начальник управління дошкільної, загальної середньої освіти, фінансової та кадрової роботи. Вакансія директора відкрита.

Ленський зауважив, що розчарований ситуацією щодо фінансування профтехучилищ. Разом з тим говорить: задоволений власною роботою на посаді директора Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

– За час роботи на посаді встиг докласти чималих зусиль до розробки Програми патріотичного виховання в області, а також активно займався питанням розробки освіти як галузі, – сказав Ленський.

Євгеній Ленський очолив Департамент освіти та науки Полтавської ОДА у березні 2015 року. До цього був директором полтавської ЗОШ №7. Відразу після призначення взявся до справи, обіцяв серйозні реформи освіти в області. Зокрема, до 2020 року збирався зробити Полтавщину лідером з освітніх послуг на ринку України за доступністю, якістю, рівнем організації навчально-виховного процесу, кадрового складу, рівнем успішності та довіри до навчальних закладів. Обіцяв відкрити в області принаймні дві нові школи та нещадно боротися із корупцією в освіті.

Втім, судячи із ситуації, із керівними амбіціями дещо не склалося. Після року діяльності директора Департаменту освіти і науки Євгеній Ленський, роботою якого голова облдержадміністрації Валерій Головко був задоволений, вирішив очолити одне із ПТУ міста. Бо, за його словами, цим навчальним закладам загрожує мало не закриття, оцінюючи держбюджет-2016.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter