З вересня діти 1-4 класів навчатимуться за оновленими програмами: про зміни

Освіта
Юлія Обелець22 липня 2016 о 17:431602 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 З вересня діти 1-4 класів навчатимуться за оновленими програмами: про зміни
Олівець замість ручки, відміна читання на швидкість – про ці та інші новинки для учнів початкової школи.

З вересня діти 1-4 класів навчатимуться за оновленими програмами: про зміниЗ вересня діти 1-4 класів навчатимуться за оновленими програмами. Фото – expres.ua

Щоб забезпечити нову якість української освіти МОН розвантажило і оновило навчальні програми для початкової школи та змінює методичні рекомендації для вчителів.

– Змінили всі 14 програм для 1-4 класів з українською мовою навчання. Програми затвердять 4 серпня і запровадять у школах вже з 1 вересня 2016року, – процитували на Урядовому порталі Міністра освіти і науки. – У чому полягає це оновлення програм. Насамперед, зняли обов’язковий розподіл годин – вчитель сам вирішуватиме, яку тему скільки викладати. Самі ж теми приведено до вікових особливостей дітей, Так, згідно програмі для початкової школи з англійської мови, першокласники, шестирічні діти, вже мали писати слова і речення. Відтепер перші півроку на англійській в 1-му класі буде лише усний курс, діти вчитимуться розмовляти. Також в українській мові зняли вимоги будувати схеми речень і речення за схемами, а більше уваги приділятимуть розвитку усного мовлення дітей.

Після затвердження програм до 1 вересня змінять методичні рекомендації та орієнтовні вимоги до оцінювання досягнень учнів. Вчителям рекомендують писати з дітьми олівцем замість ручки. За словами Лілії Гриневич, це допоможе першачкам не боятися помилок, формувати позитивне сприйняття навчального процесу. Також хочуть зняти вимогу перевірки читання дітьми на швидкість, натомість вчителі мають розвивати усвідомлене читання.

До теми – Релігійні організації можуть засновувати дитсадки та школи

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter