Невідомий донецький інвестор претендує на полтавські нафтогазові родовища

Влада
Таня Цирульник19 квітня 2016 о 08:0050201 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Невідомий донецький інвестор претендує на полтавські нафтогазові родовища
Сьогодні на позачерговій сесії обласної ради серед питань, які мають розглянути – погодження видачі спецдозволу на видобуток нафти й газу у 2 районах Полтавщини ТОВ «АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ».

Невідома донецька фірма претендує на полтавські нафтогазові родовища

Фірма, яку рік тому очолив вихідець з окупованого Донецьку, претендує на спеціальний дозвіл на геологічне вивчення, дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти, газу, конденсату на Свистунківсько-Червонолуцькій площі на території Гадяцького та Лохвицького районів Полтавської області.

Ніякої інформації про ТОВ «АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ» у Інтернеті знайти не вдалося. Журналістам відомо лиш, що її директор Ігор Мичко – 9 років тому заснував у Донецьку ще одну невідому фірму – ТОВ «ШАНХАЙ-СІТІ», яка мала займатися будівництвом. Проте об’єктів, які ТОВ «ШАНХАЙ-СІТІ» збудував, виявити також не вдалося. Тепер цей донецький інвестор претендує на розробку полтавських надр.

Питання нафтогазового сектору уже давно лихоманять обласну раду. Як свідчить практика останніх років, отримати спецдозвіл на роботу на полтавських родовищах не вдається навіть фірмам з багатомільйонним капіталом, навіть за умови сплати чималого «хабаря» у обласний бюджет у вигляді «коштів на розвиток територій».

Пояснення своїм діям по блокуванню добутку полтавських вуглеводнів полтавська влада озвучила – мовляв, вимагаємо від Кабміну встановлення прозорих правил гри та частину ренти – залишати у обласному бюджеті.

Влада почула прохання і депутатів, і фірм-добувників. 6 квітня Кабмін видав постанову № 277, якою значно спростив процедуру отримання спеціальних дозволів на користування надрами. Зокрема, відтепер органи місцевого самоврядування у 90-денний термін повинні дати позитивну або негативну відповідь на запит про спецдозвіл на розробку надр. У випадку ненадання відповіді, пропозиція вважатиметься узгодженою.

«Коло» сподівається, що депутатам відомо про нового потенційного інвестора більше інформації, ніж нам, і що саме цими відомостями вони керуватимуться при прийнятті рішення. Цікава і позиція громадських активістів - чи з'являться представники народу у сесійній залі з традиційними плакатами "Не дамо дерибанити надра", чи проігнорують захід?

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter