Нардеп Бублик пояснив, чому голосував проти децентралізації

Політика
Надія Труш16 липня 2015 о 18:2817841 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Нардеп Бублик пояснив, чому голосував проти децентралізації
Юрій Бублик – єдиний нардеп від Полтавщини, який проголосував проти реформи децентралізації влади.

Нардеп Бублик пояснив, чому голосував проти децентралізації. Фото Андрія Іванова

16 липня народні обранці прийняли зміни до Конституції України щодо децентралізації влади.

Майже всі нардепи від Полтавщини проголосували "за". Зокрема, децентралізацію підтримали скандальний Сергій Каплін та інші обранці: Андрій Река, Олег Кулініч, Тарас Кутовий, Костянтин Іщейкін, Юрій Шаповалов.

А от Юрій Бублик проголосував "проти". Свій вчинок пояснив так:

– Зміни до Конституції, за які сьогодні було проголосовано 288 голосами, не мають нічого спільного із децентралізацією. Під цією гарною вивіскою прихована здача території України. Під час війни Конституцію не змінюють - її виконують: вводять воєнний стан, мобілізують весь ресурс нації та звільняють країну від окупанта. Всі ці норми чинною Конституцією передбачені. Та для цього повинна бути політична воля більшості парламенту, і в першу чергу Президента України, – пояснив свою позицію Бублик.

У залі засідань прозвучала фраза, мовляв, ті, хто голосує проти (таких було 57) – мають відправитися в зону АТО. На що Бублик відповів:

– Говорити - не мішки вантажити! Мої побратими, друзі, помічники із перших днів війні на фронті. На жаль, багато повернулося вантажем 200 та 300. Особисто намагаюся при першій нагоді бути на Сході із допомогою нашим бійцям. Не будучи нардепом був би там разом зі своїми побратимами. Зараз вимушений тримати внутрішній фронт.

Довідково: закон передбачає додаткове положення про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах східної України. Тобто особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом.

До теми: Верховна Рада затвердила закон про місцеві вибори

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter