«Не все так просто» – у держреєстрі виборців прокоментували вибори у Полтаві

Політика
Надія Труш29 жовтня 2015 о 14:421650 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Не все так просто» – у держреєстрі виборців прокоментували вибори у Полтаві
Офіційних результатів волевиявлення полтавців поки немає.

У Полтаві розповіли про роботу міліції в день виборів. Фото Надії Труш

Сьогодні, 29 жовтня, мала відбутися прес-конференція начальника відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Полтавської облдержадміністрації Юрія Северина і начальника відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрія Сулаєва стосовно підсумків проведення місцевих виборів.

На зустріч із журналістами прибув лише останній.

До теми: УМВС Полтавщини: щодо підкупу виборців із заявою звернувся лише один кандидат.

Оголошення про прес-конференцію на сайті Полтавської ОДА

Замість пана Северина спікером виступив Вадим Штефан, директор
Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації. Він пояснив відсутність чиновника тим, що Северин займається останніми підрахунками.

– Виявилося, не все так просто. На сьогоднішній день завершуються підрахунки результатів виборів. Думаю, завтра, 30 жовтня, після обіду ситуація щодо загальних результатів буде відома, – сказав Штефан.

Тож остаточні результати виборів офіційно не озвучують уже кілька днів після виборів. «Коло» побувало у трьох районних територіальних виборчих комісіях, де підбили підсумки голосування за міського голову. Однак остаточний висновок про те, чи відбулися вибори міського голови і до міської ради, повинна винести Полтавська виборча комісія.

Міліція розслідує 8 кримінальних справ щодо виборів

Юрій Сулаєв своєю чергою відзвітувався за роботу міліції протягом дня волевиявлення полтавців. Він розповів, що під час передвиборчої кампанії та в день голосування в області було 233 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Втім, запевнив Сулаєв, це не остаточна статистика. Зокрема, дві заяви міліціонери отримали учора, 28 жовтня. За добу ж 25 жовтня міліціонери отримали 89 повідомлень про порушення виборчого процесу.

Правоохоронці відкрили вісім кримінальних проваджень за фактами підкупу виборців, підробки документів, нанесення тілесних ушкоджень голові територіальної виборчої комісії, спроб винесення бюлетенів із виборчої дільниці.

До теми: У Кременчуці повідомили прізвища двох кандидатів на посаду міського голови

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter