Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)

Політика
Юлія Обелець9 липня 2016 о 13:031224 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)
Спостерігачі ОПОРИ продовжують фіксувати порушення правил агітації кандидатами в народні депутати в ВО 151.

У Лохвиці в приміщенні поштового відділення державного підприємства «Укрпошта», спостерігачі помітили агітаційні плакати в підтримку трьох кандидатів – Олександра Березянського («Опозиційний блок»), Сергія Мамояна («Партія простих людей») та Олександра Ольшанського (самовисування). Завідувач відділення повідомив, що плакати розмістили шляхом укладання договору між кандидатами та полтавським центральним відділенням «Укрпошти». Проте, згідно з частиною 5 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності». У зв’язку з цим спостерігачі ОПОРИ звернулись у поліцію.

Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)У Лохвиці в приміщенні поштового відділення державного підприємства «Укрпошта», спостерігачі помітили агітаційні плакати в підтримку трьох кандидатів. Фото ОПОРИ

Також в Гадячі на автовокзалі зафіксували транспортні засоби громадського користування, котрі курсують сполученням «Гадяч-Полтава» та «Гадяч-М.Будища», на зовнішній стороні вікон яких розміщувалась агітаційна реклама кандидата Олександра Мигаля (самовисування). Один з водіїв автобуса розповів, що розпорядження про розміщення плаката дало керівництво автопарку. Дані дії порушують виборче законодавство в частині 9 статті 74, згідно якої забороняється розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі. Щодо правопорушення склали заяву в поліцію.

Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)

Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)

Крім цього, зафіксували факти псування агітаційної продукції кандидатів Олексія Рябоконя (самовисування) та Сергія Мамояна («Партія простих людей»). На виїзді з Лохвиці невідомі облили білборд з зображенням Рябоконя фарбою. Ще один випадок псування агітаційної продукції помітили в Гадячі – білборди Мамояна по вулиці Соборній та поблизу районної адміністрації заклеїли плакатами іншого кандидата в народні депутати Валерія Богуна. В штабі кандидата від «Партії простих людей» кажуть, що мають договір про оренду вказаних білбордів до кінця виборчої кампанії. Як повідомив ОПОРІ Сергій Мамоян, про відповідне порушення він склав заяву в поліцію.

Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)Фото – ГМ ОПОРА

Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)

Проміжні вибори: білборди кандидатів позаклеювали та облили фарбою (ФОТО)

ОПОРА зазначає, що згідно частини 25 статті 74 Закону: «Перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації, а також порушення встановленого законом порядку проведення такої агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законами України».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter