300 тисяч сімей на Полтавщині отримають субсидії

Суспільство
Ольга Правденко30 березня 2015 о 13:541841 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 300 тисяч сімей на Полтавщині отримають субсидії
Держава виділила на субсидії мешканцям Полтавської області 703 мільйони гривень.

300 тисяч сімей на Полтавщині отримають субсидіїЗараз субсидію отримують вже 65 тисяч сімей. Фото з сайту svoboda.te.ua

У черговий раз про субсидії говорили на щотижневій апаратній нараді під головуванням Валерія Головка.

– Для того, щоб призначити субсидію сім’ї достатньо в будь-який спосіб подати заяву і декларацію в місцеві органи соціального захисту населення, – зазначила Людмила Корнієнко, директор департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА.

На субсидію претендуватимуть на 300 тисяч полтавських сімей більше, ніж заплановано

До 15 квітня підприємства, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення повинні доставити до всіх працівників бланки заяв, декларацій та інструкція для їх заповнення. Зараз департаментом допрацьована інструкція з отримання субсидії.

На даний момент в області отримують субсидію 65 тисяч сімей. Зазначимо, що субсидія призначається не з дати, а з місяця звернення громадян. У департаменті вже найближчими днями очікують значного напливу бажаючих отримати субсидію.

– Ми просимо створити додаткові робочі місця в районних органах соцзабезпечення населення, а також залучити до кур’єрської роботи безробітних, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, а також створити кімнати очікування для громадян, – звернулася з проханням до представників влади Людмила Корнієнко. – Також зазначу, дуже важливо, щоб питання призначення субсидій вирішувалося безпосередньо на місцях у сільських, селищних та міських радах. Аби людям не доводилося їздити в райони чи область.

У розмір субсидії враховується наявність земельного паю, але не впливає на нього присадибна ділянка, наявність кількох квартир чи автомобілів. Також на право отримання субсидій не впливають борги, але з місяця призначення субсидії сім’я повинна сплачувати обов’язкову частку за комунальні послуги, якщо вона цього не робить, права на субсидію буде позбавлена.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter