Субсидії по-новому: як пояснити полтавцям їх права, чиновники ще не вирішили

Влада
Надія Труш25 березня 2015 о 18:211614 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Субсидії по-новому: як пояснити полтавцям їх права, чиновники ще не вирішили
З 1 травня цього року уже мають розпочати процес виплат субсидій.

Субсидії по-новомуДо середини наступного року полтавцям мають надати зразки заяв на отримання субсидій. фото tsn.ua

Зразки заяв та механізм обчислення полтавці повинні отримати до 15 квітня, за словами Людмили Корнієнко, директора Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Влада вирішує, хто роз’яснить людям право на субсидію

Серед пропозицій, які прозвучали на присвяченій темі субсидій у ОДА, прозвучала ідея, аби разом із квитанціями підприємства ЖКГ та енергопостачальники рознесли своїм абонентам приклади заяв та отримання субсидій та їх розрахунки. Вона отримала протест з боку представників "Полтаваобленерго", "Полтаватеплоенерго" – вони мотивували свою відмову відсутність зайвих коштів на витрати. Визначили, що друк та рознесення вимагатиме значних витрат – приблизно мільйон.

Тому Валерій Головко дав доручення своєму заступникові Олегу Пруглу вирішити це питання, залучити представників «Укрпошти».

До теми: Голова Полтавської ОДА прокоментував тарифи на комунальні послуги.

За словами Людмили Корнієнко, робити це безкоштовно листоноші не будуть. До чергової апаратної наради, за вимогою голови ОДА, чиновники повинні уже мати чіткий механізм, за допомогою якого будуть розповсюджувати
серед населення пам’ятки, як заповнити декларацію на отримання субсидії.

Отримати субсидію зможуть біженці із зони АТО

Якщо раніше отримати субсидію мали право лише зареєстровані, то нині на
субсидію можуть претендувати й ті, хто орендує житло. Це можливо за умови укладення договору із власником квартири і переведенням рахунків на орендаря.

– Ця норма уведена зокрема для підтримки переміщених осіб, – сказала Корнієнко. І хоча під цим терміном мають на увазі переселенців із зони АТО, відповідної відмітки не буде.

Обмеження

Якщо раніше в субсидіях обмежували через наявність двох квартир, автомобілів; а також через здійснення покупки на суму більш ніж 10 тисяч гривень, – то нині умови отримання субсидії значно спростили. Отже, у наданні допомоги на оплату комунальних відмовлять, якщо протягом року будь-хто із членів сім’ї зробив покупку на більше 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, на субсидію претендуватимуть на 300 тисяч полтавських сімей більше, ніж заплановано. Чиновники запевняють: Полтавщина має досить фінансів, щоб надати субсидії.

До теми: Хто має право та як правильно оформити житлову субсидію

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter