Чи залишаться в Україні міста обласного значення?

Суспільство
Ольга Правденко5 червня 2016 о 13:00791 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чи залишаться в Україні міста обласного значення?
Після завершення реформи децентралізації всі громади матимуть однаковий статус.

Чи залишаться в Україні міста обласного значення?Під час форуму

Згідно законодавства об’єднаним територіальним громадам надається статус міста обласного значення, що дозволяє переходити їм на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Тож фахівці вважають, що з часом міст обласного значення в Україні не буде. Детальініше про це розповів Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства» під час регіонального форуму в Полтаві «Практичні аспекти децентралізації влади та побудова багаторівневого діалогу в громадах».

– Після реформи не буде в нас міст обласного значення, тому що всі об’єднані громади матимуть однаковий статус, – каже експерт.

Нині міста обласного значення не прагнуть до об’єднання, бо мають спроможні бюджети та фінансові ресурси, якими не хочуть ділитися з іншими.

– Це не зовсім правильна позиція міст обласного значення, але вони це зрозуміють після того,я к навколо них буде створено об’єднані громади і бізнес піде від них туди. Відсутність стратегічного мислення зыграє з містами обласного значення злий жарт, – переконаний Анатолій Ткачук.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter