Від 12-метрового стягу до салюту – як на Полтавщині відсвяткували День Державного Прапора України (ФОТО)

Суспільство
Юлія Обелець24 серпня 2016 о 11:011174 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Від 12-метрового стягу до салюту – як на Полтавщині відсвяткували День Державного Прапора України  (ФОТО)
«Живі ланцюги», довжелезні стяги, виконання Гімну України та навіть феєрверк – так у містах Полтавської області святкували День Державного Прапора України.

23 серпня в країні відзначали День Державного Прапора України. Які стяги підняли в деяких містах нашої області та як саме відзначали свято – пропонуємо подивитись в нашому огляді.Від 12-метрового стягу до салюту – як на Полтавщині відсвяткували День Державного Прапора України (ФОТО)У Лубнах. Фото з міськради

У Кобеляках «відзначились» – запустили салют

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – Кобеляцької РДА

У Кобеляках свято розпочали відзначати з підняття синьо-жовтого стягу. Місію доручили учаснику бойових дій в зоні АТО Олегу Войні та Владі Кошлатій, доньці загиблого учасника АТО Григорія Кошлатого. Про це йдеться на сайті Кобеляцької РДА. Також цього дня в місті анонсували «Богатирські ігри». На сайті ж міськради виставили відео з вечірнього концерту та феєрверку, датоване 23 серпням 2016 року.

Миргородці спеціально пошили синьо-жовтий стяг

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – myrgorod.pl.ua

У Миргороді цього дня вивісили прапори на адмінбудівлях, житлових будинках, прикрасили патріотичними кольорами вулиці та фасади будівель, одяглися у національне вбрання. Про це йдеться на сайті Миргородської міськради. Підняли миргородці і синьо-жовтий прапор розміром 2 на 3 метри, який пошили спеціально для цієї події. Відтепер колір неба і пшеничних ланів гордо майорітиме у сквері Козацької слави над скульптурою козака - символу нескореності української нації.

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – myrgorod.pl.ua

Лубни

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – lubnyrada.gov.ua (3 шт.)

У місті Лубни почесну місію – підняття Державного Прапора України – доручили бійцю 93-ї механізованої бригади, учаснику АТО Сергію Мироненку та учениці спеціалізованої школи №6 Софії Обмок, що супроводжувалось звучанням Гімну України, – йдеться на сайті Лубенської міськради.

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)

У Карлівці масово заспівали Гімн України та пронесли вулицею великий стяг

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото з Карлівської РДА

Місію підняття Державного Прапора України виконали голова райдержадміністрації Сергій Костенко, учасник АТО Анатолій Калінчук, учень гімназії імені Ніни Герасименко Володимир Бобрицький та учениця ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 Мирослава Шенгер. В цю почесну мить присутні долучилися до спільного виконання Державного Гімну України, щоб разом показати, що ми єдині у своїй любові до рідної держави, – написали на сайті Карлівської РДА.

У Кременчуці підняли 6-метровий стяг

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)

Зранку на найвищій щоглі міста (36 метрів) біля міського Палацу культури Кременчука підняли найбільший прапор міста – 4 на 6 метрів, – йдеться на telegraf.in.ua

Гадяч

У Гадячі урочистості відбулись біля приміщення районної ради.

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – gadyach.adm-pl.gov.ua

Пирятин

Пирятинці урочистою ходою з національною символікою пройшли центральною вулицею міста до Майдану Незалежності. А саме – трудові колективи, молодь та громадськість.

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – з сайту Пирятинської міськради

Синьо-жовтий стяг пронесли військовослужбовці – учасники антитерористичної операції. Право підняти Державний Прапор України надали старшому солдату, учаснику АТО на території Луганської і Донецької областей в складі підрозділів 92 окремої механізованої бригади Буцю Олександру та дітям загиблих земляків учасників АТО Аранчію Дмитру, Шляхтич Валерії та Конопльову Олексію.

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)

За традицією, у День Державного Прапора, молодим громадянам країни, які досягли 16-річного віку, керівники району та міста вручили паспорти. Завершилися урочистості врученням нагород військовослужбовцям-учасникам АТО, – повідомили на сайті Пирятинської міськради.

У Полтаві з 12-метровим прапором утворили живий ланцюг

День Державного Прапора України: які стяги підняли в містах Полтавщини (ФОТО)Фото – з сайту Полтавської ОДА

День Державного Прапора України у Полтаві розпочався із патріотичного флешмобу. Сотні людей, утворивши «живий ланцюг» від Театральної площі до пам’ятника Тарасові Шевченку, передавали із рук в руки величезний стяг. Довжина прапора — майже 12 метрів, ширина — 2,95 метри, – зазначили на сайті Полтавської ОДА.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter