Глобинська ОТГ увійшла до п’ятірки найперспективніших громад країни

Суспільство
Ольга Правденко21 серпня 2016 о 13:30859 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Глобинська ОТГ увійшла до п’ятірки найперспективніших громад країни
Глобинська громада за багатьма соціально-економічними показниками (розміром території, економічним та фінансовим потенціалом, кількістю населення, розвитком інфраструктури та ін..) ввійшла до п’ятірки найбільш перспективних громад в Україні.

Глобинська ОТГ увійшла до п’ятірки найперспективніших громад країниГромада є однією з найперспективніших в Україні. Фото з сайту oda.te.gov.ua

За аналітико-статистичними даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Глобинська громада за багатьма соціально-економічними показниками (розміром території, економічним та фінансовим потенціалом, кількістю населення, розвитком інфраструктури та ін..) ввійшла до п’ятірки найбільш перспективних громад в нашій державі, – пишуть на сайті Глобинської міської ради. Лише в цьому році фінансові надходження до Глобинської міської громади майже вдвічі більші, ніж у решти Глобинського району і ці кошти тепер міська громада має змогу використовувати на вирішення проблем розвитку міста та своїх сіл.

Зараз багато об’єктів та планів, які повинні бути збудовані та вирішені ще в цьому році, проходять різні стадії технічно-експертної підготовки, по деяких розпочаті роботи, але вже скоро з’являться конкретні результати їх втілення в життя, які дадуть змогу переконатися в перевагах територіального об’єднання громад.

Так, нині вирішуються питання про придбання двох автобусів, які мають з’єднати населенні пункти громади з її адміністративним центром. Це стосується сіл Устимівки, Бабичівки, Ярошів, Пирогів, Борисів та Опришок.

– Планується, що не менше трьох раз на день, - ділиться планами на найближчу перспективу міський голова Станіслав Джусь, - зранку в обід і ввечері такі автобуси будуть здійснювати свої маршрути. Вже зараз плануємо і маршрути і встановлення відповідно обладнаних захистом від негоди та літнього сонця - зупинок. Ми не хочемо запрошувати перевізників, які б диктували нам свої умови щодо тарифів на перевезення жителів громади, а плануємо створити своє комунальне автотранспортне підприємство, яке, по-перше, дасть змогу нам створити нові робочі місця в громаді, а, по-друге, депутати зможуть регулювати самі вартість проїзду, виділяючи за необхідності дотації на перевезення пасажирів. Крім того, маючи власний громадський транспорт, впевнений, що ми позбудемося проблем з перевезенням пільгових категорій населення, яких зможемо перевозити безкоштовно, а це буде суттєвим захистом прав такої категорії осіб.

Нагадаємо, 13 серпня минув рік з дня створення Глобинської ОТГ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter