Головний патрульний коп має пройти переатестацію – про озвучене на першій прес-конференції Мельничука (відео)

Суспільство
Юлія Обелець16 березня 2016 о 18:151672 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Головний патрульний коп має пройти переатестацію – про озвучене на першій прес-конференції Мельничука (відео)
16 березня начальник патрульної поліції Полтави дав першу прес-конференцію.

16 березня начальник патрульної поліції Полтави дав першу прес-конференцію. Він розповів, зокрема, чому в його посаді дописали «т.в.о. начальника…», за яким принципом обирали командирів рот та про очікування нових авто. Про це та інше, чого не було в його інтерв’ю «Колу», – далі в матеріалі.

Головний патрульний коп має пройти переатестацію – про озвучене на першій прес-конференції Мельничука (відео)Віталій Мельничук

Прес-конференція проходила у будівлі ГУ Нацполіції Полтавщини. На табличці з посадою Віталія Мельничука, що стояла на столі доповідачів, дехто з журналістів розгледів, що він «т.в.о. начальника патрульної поліції Полтави». Цей факт він прокоментував потребою пройти ще одну переатестацію.

– Я повинен пройти ще один відбір, – відповів Віталій Валентинович. – Інакше кажучи, скласти ще одну переатестацію. Під час призначення на вищу посаду я маю в Центрі рекрутингу Нацполіції України, що повністю незалежний, скласти тести на логіку та знання законодавства, пройти співбесіду та поліграф ще раз.

Цікавились у Мельничука і про наявність резерву патрульних поліцейських у Полтаві. З його слів, потреби нині у «лаві запасних» немає, проте охочі є:

– Нині резерв у Полтаві відсутній але наразі й проблеми з доукомплектуванням немає. Наших співробітників-земляків у тому ж Києві чимало. Вони дуже просяться на роботу на рідну землю, адже коли вони вирішили піти до поліції, у Полтаві ще не проводився набір.

Розповів Віталій Мельничук і про те, за яким принципом обирали командирів рот, яких у місті чотири.

– Командирів рот обирали за багатьма критеріями. По-перше, за навчальним рейтингом. По-друге, проводилось таємне голосування серед курсантів, вони обирали лідера у своєму колективі. Потім з цими лідерами проводили співбесіду я і колеги, які приїхали з Києва. Ми з цими кандидатами довго спілкувались, вивчали їхні резюме. Наразі вони також тимчасові виконувачі обов’язків командирів. Так, як і я, мають пройти ще один відбір. Ми обирали їх з 53 кандидатів, – розповів Віталій Мельничук.

Також начальник патрульних копів анонсував у місті появу патрульних позашляховиків. Про це він розповів після того, коли його запитали про київські номерні знаки на частині службових «пріусів» Полтави.

– Управління Полтави – структурний підрозділ Департаменту Нацполіції, тобто ми структурна одиниця Києва. Тому це нормальне явище. Ці машини закріплені за Полтавою. До речі, ще слід очікувати в Полтаві й появи позашляховиків «Рено Дастер», – додав Мельничук.

До теми – Екскурсія Центром управління нарядами «102»: як приймають дзвінки та координують патрульні екіпажі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter