Гроші замість путівки в санаторій: кому скільки компенсують

Суспільство
Юлія Обелець11 травня 2016 о 08:011538 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Гроші замість путівки в санаторій: кому скільки компенсують
Про грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки людям з інвалідністю роз’яснили в Департаменті соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації.

Гроші замість путівки в санаторій: кому скільки компенсуютьГроші замість путівки в санаторій. Фото – regionews.sumy.ua

Компенсації за путівки в санаторій поширюється на осіб з інвалідністю загального захворювання, дитинства та осіб, інвалідність яких пов’язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, що потребують лікування супутніх захворювань відповідно до медичних рекомендацій. Про це йдеться на сайті Полтавської ОДА.

Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки і компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується інвалідам, на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Підставою для виплати грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування мають бути такі документи:

  • заява особи з інвалідністю про виплату грошової компенсації;
  • медична довідка за формою 070-0 щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням;
  • довідка МСЕК про встановлення групи інвалідності;
  • документ про сплату повної вартості санаторно-курортної путівки, що засвідчує проходження особи з інвалідністю санаторно-курортного лікування (тільки для виплати грошової компенсації за самостійне лікування).

Грошова компенсація за путівку виплачується людини з інвалідністю, якщо вона протягом попередніх 3 календарних років не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки (не рахуючи рік, коли звернулась за нею), у розмірі:

  • інвалідам І і ІІ групи - 75 відсотків,
  • ІІІ групи - 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що визначається Мінпраці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів, погодженим з Мінфіном, щороку в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до закону України про державний бюджет на поточний рік.

У 2016 році розмір грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування у поточному році складає для особи з інвалідністю загального захворювання та дитинства І та ІІ групи - 300 гривень, ІІІ групи – 200 гривень.

Особам з інвалідністю, які до 31 грудня 2012 року перебували на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою і не забезпечувалися санаторно-курортним лікуванням протягом 3 років необхідно звернутися в районне управління праці та соціального захисту населення та написати відповідну заяву на виплату у 2016 році грошової компенсації за невикористане право на санаторно-курортне лікування.

Механізм виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування, деяким категоріям інвалідів регламентується Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від в України від 07.02.2007 № 150 зі змінами.

Читайте також – Учасникам війни збільшену разову допомогу повинні виплатити у травні

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter