До початку сезону полювання на Полтавщині необхідно відстріляти півсотні кабанів

Статті
Ольга Правденко24 вересня 2015 о 16:501564 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До початку сезону полювання на Полтавщині необхідно відстріляти півсотні кабанів
​Ветеринари переконують, що необхідно відстріляти понад сотню диких поросят, лісівники ж твердять – лише 50.

До початку сезону полювання на Полтавщині необхідно відстріляти півсотні кабанівЯкщо в кабанів виявлять інфекційне захворювання, полювання відмінять. Фото з сайтуhuntingukraine.com

Диких кабанів відстрілюють аби переконатися, що вони не хворі на інфекційні хвороби.

Нагадаємо, на апаратній нараді в Полтавській облдержадміністрації представник ГУ ветеринарної медицини в Полтавській області, повідомив, що із села Харківці, де була зафіксована африканська чума свиней, знято карантин. Утім, загрозі існує з боку диких кабанів, тому ветеринари постійно моніторять ситуацію в середовищі фауни.

– По плану в Полтавській області потрібно відстріляти 50 голів кабанів, нині ж відстріляли трохи більше 20, – говорить Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового й мисливського господарства (ПОУЛМГ). – Такий діагностичний відстріл тварин проводять щороку. Мисливці відстрілюють і передають забиту дичину до районних ветлікарень, де роблять відповідні висновки. Якщо лікарі виявляють якесь зараження, полювати заборонено.

За словами пані Лілії, для того, щоб провести діагностичний відстріл мисливських тварин, в тому числі й кабана, є спеціально затверджена міністерством АПК інструкція. Відстрілюють дичину користувачі мисливських угідь.

У цій інструкції зокрема йдеться про те, що для отримання дозволу на діагностичний відстріл на території мисливських угідь, користувачі цих угідь подають до управлінь ЛМГ заяву про надання дозволу, а до заяви додається розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини області.

– Якщо таких документів немає, то провести відстріл мисливці не мають права, – зауважила прес-секретар.

Варто зазначити, що сезон полювання на парнокопитних та хутрових звірів розпочинається наприкінці листопада.

ДОВІДКОВО У Полтавській області 68 користувачів мисливських угідь, з них 9 належать ПОУЛМГ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter