Один із прапорів України, який викликав обурення Земфіри на скандальному концерті у Литві, привезла полтавка

Суспільство
Надія Труш22 березня 2016 о 12:012914 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Один із прапорів України, який викликав обурення Земфіри на скандальному концерті у Литві, привезла полтавка
Полтавка Ірина Земляна, яка була на скандальному концерті російської співачки Земфіри у Литві, розповіла подробиці про реакцію артистки на український прапор.

Концерт ЗемфіриІрина Земляна (у вінку) та Наталка Панченко призвели на концерт Земфіри прапор України

21 березня у Вільнюсі відбувся концерт Земфіри. Шанувальники творчості російської співачки з різних країн, зокрема, й з України, подалися у Литву, аби послухати кумира вживу. Артистці не сподобалося, що українські фанати розгорнули державні прапори. Зірка нецензурно вимагала прибрати жовто-блакитний стяг та «не підставляти її».

– Я живу в Росії, ми знаходимося у Литві, – відео із зверненням Земфіри до тих, хто прийшов на концерт із прапором своєї держави на ранок наступного дня уже облетіло мережу.

Замість захоплення фанів співачка отримала шквал обурення і розчарування. Багато хто з присутніх українців після слів артистки покидав концертну залу. Втім, були і такі, хто намагався зрозуміти дії співачки та виправдати її прохання тим, що вона кілька разів ввічливо прохала прибрати прапори; що на неї може тиснути російська влада. До речі, влітку минулого 2015 року під час концерту у Тбілісі (Грузія) співачка на сцені розгорнула прапор України, який їй передали із зали. Тоді Земфіра помахала жовто-блакитним стягом, а потім прив'язала до мікрофона і продовжила виступ. Нині ж національний стяг України їй, вочевидь, не сподобався.

Концерт Земфіри

На скандальному концерті побували полтавки Наталя Панченко та Ірина Земляна. Дівчата поділилися враженнями.

– Знати б мені тоді дванадцятирічній, яка просила батьків купити касету з альбомом «Ромашки», що через 20 років, коли вперше приїду на її концерт в іншу країну, вона покаже мені непристойний жест і попросить прибрати прапор словами «Я прошу вас, я прошу вас, б#ь», – написала на своїй сторінці у соціальній мережі Ірина.

Концерт Земфіри

Ірина приїхала на концерт з подругою Наталкою. Після інциденту з прапором дівчата все ж залишилися на концерті.

– Земфіра показала середній палець і говорила лайкою до всіх українців, що були на її концерті. Я з друзями була в другому ряду фан-зони, наш прапор вона бачила дуже добре. Це мій прапор, який завжди вожу з собою, куди б не їхала. Стяг був не на одному концерті ОЕ («Океану Ельзи»). З ним я починала Революцію 21 листопада 2013, – розповіла «Колу» Ірина Земляна. – З Наталкою ми домовилися ще в Україні, що треба брати з собою прапор і одягатися символічно. Тому на мені був світшот з тризубом, український вінок і прапор. Ми взяли його, щоб в такий спосіб показати підтримку Земфірі. Що ми, українці, які її люблять, приїхали до неї в іншу країну з надією, що вона приїде в Київ, коли це буде можливо. Знаємо ж, що після концерту в Києві на неї чинили тиск в Росії. Ми залишилися після інциденту з лайкою, але настрій був не той. Для мене Земфіри не існує тепер. Я поважаю людей з чіткою позицією, а «сидіння на заборі» не викликає поваги до людини.

Концерт Земфіри

Наталка Панченко також розчарована вчинком співачки, заради якої вона проїхала чимало кілометрів.

– Можна було нормально попросити прибрати прапори і пояснити чому. Можна було сказати це по-іншому. Є сотні варіантів, але відбулось саме так, як відбулося. Так, це було не перше її прохання. Але попередні теж виглядали дико. Спочатку вона з незадоволеним обличчям махала людям руками, щоб вони не піднімали прапори, зокрема, махала і нам. Ми прибрали, але не зрозуміли чому. Також було ще декілька прапорів у різних куточках залу, на них вона теж махала й люди теж опускали. Потім вона звернулась до тих, хто тримав прапор в центрі натовпу та попросила, щоб вони його прибрали, бо в такий спосіб «пытаются ее подставить». Як і чому можна підставити співачку, тримаючи в неї на концерті прапор країни, з якої ти приїхав? Незрозуміло. Говорити в такому тоні й показувати непристойний жест за допомогою середнього пальця людям, які летіли на концерт за тисячі кілометрів, щоб показати, що вони в цьому турі з тобою, не дивлячись на те, що ти побоялась до них їхати – це, як мінімум, неправильно. Цей випадок показав, що вона вже зовсім інша людина, ніж та, яку я колись поважала, – висловила свою позицію полтавка Наталка Панченко.

До теми: 143 прапора єдиної України: у Полтаві просто неба розгорнули виставку (ФОТО)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter