Кременчуцький атовець судиться з облрадою за безкоштовний проїзд

Суспільство
Ольга Матвієнко20 березня 2016 о 09:5824001 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кременчуцький атовець судиться з облрадою за безкоштовний проїзд
Чоловік називає обласну програму адресної компенсації проїзду незаконною.

Кременчуцький атовець судиться з облрадою за безкоштовний проїздУчасник АТО з Кременчука судиться ціз Полтавською облрадою. Фото – vestnik.in.ua

Це перший прецедент в Україні, коли учасник АТО судиться з владою за своє право на безкоштовний проїзд. Перше засідання суду відбулося 16 березня. Про це повідомляє видання «Вісник Кременчука».

Кременчужанин Артем Безверхий вважає, що облрада порушує його права.

– Полтавська обласна рада надала нам право на 40 безкоштовних та 10 міжобласних поїздок. Нам повідомили, що ми маємо приносити їм квитки, і тільки тоді вони компенсують проїзд. Але це незаконно, я вважаю. Зокрема, у Дніпропетровській області такого немає. Ти просто приходиш на автостанцію, показуєш посвідчення і тобі видають квиток. Не розумію, чому в Полтаві так не можуть зробити. Крім того, ми маємо право на безкоштовний проїзд у міському транспорті. Однак у автобусах висять таблички, які свідчать, що там є одне-два пільгових місця. Але я ж маю право на безоплатний проїзд, а не на пільгові місця, – розповідає Артем Безверхий.

До теми: У Верховній Раді проголосували за виділення коштів на компенсацію пільгового проїзду

Представником обласної ради Полтавської області у суді виступив юрист Юрій Залісний, який подав клопотання про появу у справі третьої сторони – Полтавської ОДА.

– Оскільки Полтавська ОДА є розробником та виконавцем даної Програми соціального захисту населення і саме ОДА регулює грошові виплати при відшкодуванні проїзду, прошу залучити у справу Полтавську ОДА як третю сторону, яка виступає з боку відповідача, – повідомив Залісний.

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Тетяна Канигіна клопотання задовольнила.

Присутні на судовому засіданні активісти й учасники бойових дій дещо обурені таким розвитком подій, адже, на їхню думку, обласна влада боїться відповідальності.

Наступне судове засідання у даній справі відбудеться 29 березня цього року у стінах Полтавського окружного адміністративного суду. Додамо, що це вперше в Україні учасник бойових дій подає в суд на владу через питання пільгового проїзду.

Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» забезпечує учасникам АТО безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі міжрайонних та міжобласних, незалежно від відстані та місця проживання.

У Полтавській області прийняли програму адресної компенсації проїзду учасникам бойових дій. На неї виділили близько 1,5 млн грн.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter