Мамай вважає спекуляцією «чистку» полтавських вулиць від радянських назв

Суспільство
Ольга Правденко24 липня 2015 о 12:451229 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мамай вважає спекуляцією «чистку» полтавських вулиць від радянських назв
У Полтаві немає навіть списку вулиць, які потребують перейменування.

Мамай вважає спекуляцією «чистку» полтавських вулиць від радянських назвМамай вважає, що цією роботою повинен займатися новий мер. Фото з сайту gazeta.ua

Міський голова Полтави Олександр Мамай вважає, що питання перейменування радянських назв вулиць та іншої топоніміки, пов’язаної з комуністичним режимом та його ідеологами, спекуляцією. Про це він повідомив у телефонній розмові з журналістом.

– Через три місяці буде новий міський голова або залишиться старий, тому, щоб не спекулювати на цій темі, ми все це зробимо після виборів. До виборів ніхто нічого робити не буде. Зараз дуже багато політичних партій можуть спекулювати цим. Закон нам дає півроку на перейменування, ми встигаємо, – зазначив мер.

Натомість у Кременчуці активно триває робота з перейменування назв вулиць, її планують завершити до вересня.

Нагадаємо, Верховна Рада України 9 квітня ухвалила Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Олександр Мамай ще після прийняття Закону виступав проти нього, пояснюючи свою позицію непершочерговістю цього питання й високою вартістю втілення закону в життя. Натомість одна з партій пропонувала перейменувати вулиці Красіна та Пролетарську на честь загиблих в зоні АТО бійця батальйону «Азов» Антона Грицая та воїна батальйону «Донбас Антона Цедіка.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter