Міністр інфраструктури оцінив аеропорт «Полтава» на «добре»

Суспільство
Ольга Матвієнко31 липня 2015 о 18:471708 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр інфраструктури оцінив аеропорт «Полтава» на «добре»
Андрій Пивоварський говорить, що для відновлення аеропотру потрібно кілька десятків мільйонів гривень.

Міністр інфраструктури оцінив аеропорт «Полтава» на «добре»Андрій Пивоварський розповів про долю аеропорту «Полтава». Фото – np.pl.ua

31 липня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський ознайомився з роботою Полтавського обласного комунального підприємства «Аеропорт-Полтава» та провів робочу нараду з його керівництвом. Про це повідомили у прес-службі міністерства.

Головною темою зустрічі було питання перспектив розвитку аеропорту. Зараз підприємство обслуговує лише чартерні рейси та зацікавлене у відновленні регулярних пасажирських перевезень. Для досягнення цієї мети міністр наполегливо порекомендував виконувачу обов’язків генерального директора «Аеропорт-Полтава» Юрію Коліснику розробити бізнес-план та розпочати активні переговори з авіаперевізниками.

– Важливо перейти від розмов до конкретних дій. Кожна зустріч з представниками авіакомпаній повинна мати на меті підписання договорів про наміри, в яких буде прописано, які дії має виконати аеропорт, щоб перевізники внесли його у свою мережу регулярних рейсів. Вже зараз потрібно готуватися до сезону 2016 року, – наголосив Андрій Пивоварський.

Крім того, Міністерство розгляне питання підвищення аеропортових зборів для Полтавського аеропорту.

– Збори у аеропорту Полтава не переглядались вже 5 років і вони встановлені в гривні. Ми готові переглянути розмір зборів та підвищити їх вдвічі. Це дозволить підприємству за рахунок внутрішніх резервів закрити діру в бюджеті та зменшити дотації з обласного бюджету, що зараз становлять близько 2 млн грн на рік, – висловив пропозицію Пивоварський. Як запевнив міністра очільник підприємства Юрій Колісник, підвищення зборів не призведе до зменшення кількості виконаних рейсів.

Андрій Пивоварський підкреслив, що порівняно з іншими регіональними аеропортами полтавський – у відносно хорошому стані.

– Керівництву вдалось зберегти підприємство, тому його закриття економічно недоцільне. Кризи приходять і минають, потрібно розвиватися. Місцева влада має долучитися до пошуку інвесторів, що будуть готові вкладати кошти у модернізацію злітно-посадкової смуги, перонів, реконструкцію аеровокзального комплексу, – резюмував міністр.

Також він поділився планами відомства щодо створення єдиної компанії, що об’єднає аеродроми країни, та буде централізовано акумулювати кошти за зліт-посадку виключно для ремонту злітно-посадкових смуг.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter