Миргород отримає кредит від корпорації НЕФКО

Суспільство
Надія Труш6 грудня 2015 о 13:081082 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Миргород отримає кредит від корпорації НЕФКО
Черговий кредит витратять на енергозбереження підприємства "Миргородводоканал".

Миргород отримає кредит від корпорації НЕФКОМиргород отримає кредит від корпорації НЕФКО. Фото volynnews.com

У Житомирі днями відбувся II Шведсько-український форум з енергоефективності й
чистих технологій. У представницькому заходів взяв участь міський голова Сергій Соломаха, йдеться на сайті Миргородської міськради.

Кожного року Швеція надає приблизно 25 млн. євро на фінансування у сфері реформ, які виконуються в Україні. І приблизно 50% цієї суми витрачаються на програми, які втілюються у сфері сталого розвитку та енергоефективності. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат під час брифінгу, що пройшов в рамках II Шведсько-українського форуму з енергоефективності й чистих технологій. Він також зазначив, що шведські компанії зацікавлені в поглибленні співробітництва з Україною, і доказом цього є представлення на форумі 25 шведських компаній. З однією з них: шведською корпорацією НЕФКО співпрацює і Миргород.

За фінансової підтримки у Миргороді уже реалізували два проекти з підвищення енергоефективності: у гімназії імені Тараса Шевченка та НВК «Гелікон». На заміну вікон і дверей у бюджетних будівлях витратили 1,2 мільйонів гривень. Ще 972 тисяч гривень було залучено у рамках реалізації проекту «Технічне переоснащення системи зовнішнього вуличного освітлення м. Миргород» із використанням високоефективних ламп та альтернативних джерел енергії. На центральній вулиці міста встановлено світильники, які працюють на сонячних батареях та підсвічують пішохідні переходи.

Під час зустрічі міського голови Сергія Соломахи з керівництвом корпорації НЕФКО було обговорено подальшу співпрацю та домовлено про чергові інвестиції для проведення заходів з енергозбереження на підприємстві «Миргородводоканал».

Довідково: Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) – це міжнародна
фінансова установа, що була заснована в 1990 році п'ятьма Північними країнами: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. Станом на сьогодні корпорація фінансує широкий спектр екологічних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Росію, Білорусію та Україну. Діяльність НЕФКО, яка скеровується її головним офісом з Хельсінкі, спрямована на проекти, що покращують стан довкілля і водночас є ефективними з точки зору витрат. Пріоритетними для корпорації проектами є ті, що знижують викиди парникових газів в атмосферу, покращують екологічний стан Балтійського моря або зменшують скиди токсичних забруднень.

До теми: Валерій Головко в Одесі домовлявся про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter