У Полтаві влада обговорила проблему енергозбереження

Суспільство
Надія Труш11 серпня 2015 о 17:11990 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві влада обговорила проблему енергозбереження
На енергозбереження в житлових будинках ОСББ обласна влада цього року планує виділити 200 тисяч гривень.

У Полтаві обговорили програму енергозбережння у житлових будинках. Фото Надії Кучер

Сьогодні, 11 серпня, у Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада щодо виділення коштів з обласного бюджету для проведення заходів з енергозбереження в житлових будинках ОСББ та житлово-будівельних кооперативах області.

Протягом поточного року на це планують виділити 200 тисяч гривень, за словами Олега Пругла, заступника голови обласної державної адміністрації.

Проте це не остаточні витрати.

На 2016 рік прозвучала пропозиція запланувати мільйон гривень, аналогічна сума й до 2020 року. Тобто загалом 5 мільйонів планують направити на енергозбереження в житлових будинках ОСББ та житлово-будівельних кооперативах області з обласного бюджету.

Під час наради, на якій були присутні представники обласної влади, банкіри та представники ОСББ, обговорювали проблемне питання щодо відсотків відшкодування. Обласний бюджет відшкодовує позичальникам до 25 % у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження і залежності від фінансування місцевих бюджетів. Відсотки мають погодити на депутатській комісії та затвердити на сесії обласної ради.

До теми: Для «Полтаватеплоенерго» шукають нового керівника

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter