Пам’яті Скрябіна: у Полтаві вшанували Андрія Кузьменка (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко2 лютого 2016 о 20:272730 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пам’яті Скрябіна: у Полтаві вшанували Андрія Кузьменка (ФОТО)
Сьогодні роковини загибелі відомого українського співака.

Декілька десятків полтавців зібралися ввечері на Театральній площі. На сходах театру скромна рамка із портретом, горять свічки і лежать гвоздики із траурною стрічкою.

Пам яті Скрябіна у Полтаві вшанували Андрія Кузьменка (ФОТО)Полтавці вшанували пам’ять Кузьми Скрябіна. Фото Ольги Матвієнко

Другого лютого виповнився рік із трагічної загибелі відомого українського співака Андрія Кузьменка, якого багато називали просто – Кузьмою Скрябіним. Минулого року співак розбився в автокатастрофі, повертаючись з концерту в Кривому Розі.

– Моя мандрівка творчістю Кузьми почалася не з пісень, а з його книг – «Я, Побєда і Берлін», у форматі аудіо книги записав і зацікавився. У мене сестра шанувальниця Кузьми. Вдома у нас висів величезний його плакат, надивився і вирішив ознайомитися з його творчістю. Чим більше пізнавав його творчість, тим цікавіше ставало. Дивився передачі із ним. Не «Шанс», а, наприклад, «Шоу без назви» на К1 була про політику. По душі ця людина, – ділиться Ярослав.

Говорить, що зараз переслуховує пісні Скрябіна різних періодів. Жартує, не слухайте ранній період, бо дуже депресивний, більш радісні пісні «Відстань», «Червоні колготки».

– Для мене Кузьма – людина, людина з великої букви, не просто співак, продюсер, телеведучий. Він багато зробив своє таке недовге життя, – говорить Євген.

Ярослав, Євген і Віктор утрьох влаштували імпровізований концерт. Над площею звучать відомі пісні Скрябіна: «Червоні колготки», «Добряк», «Спи собі сама» та інші. Слова пісні про «речі, яких ніколи б не знати» несуться над площею і вулицею багатоголоссям дівочих голосів. Багато шанувальниць не приховують сліз.

– Мені і досі не віриться, що Андрій загинув. Пісні Скрябіна для мене – це юність, майже скільки пам’ятаю себе слухаю їх, – говорить Олена. Вона прийшла до театру із чоловіком і сином.

– Я пісні не так його слухав. Він був дуже годний чоловік, розумний, багато чого розумів про нашу країну, давав нормальну відповідь нашим політикам. Таких би побільше, – додає Віктор, чоловік Олени.

Біля портрета більшає свічок. Голоснішими стають голоси людей, які віддають найщирішу шану артисту – співають його пісні напам’ять. Кузьма звучить.

Читайте також: Останнє слово Кузьми Скрябіна

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter