Полтава досі не стала доступною для жителів з вадами зору

Суспільство
Юлія Обелець14 серпня 2015 о 08:01937 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава досі не стала доступною для  жителів з вадами зору
Уже кілька років полтавці з вадами зору заявляють про недоступність обласного центру для їхнього буденного життя.

Полтава досі не стала доступною для жителів звадами зоруЗвуковий світлофор

Багаточисельні листи-звернення до влади виявлялись даремно витраченим часом. Та днями мер Олександр Мамай підписав лист, в якому ГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» перераховує проблеми, які чатують на таку категорію населення в місті.

– Нещодавно мені пощастило побачити нашого міського голову Олександра Мамая. Він особисто поставив підпис на зверненні щодо наших прохань, – розповідає Марина Бабець, голова правління Полтавського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної ГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії». – Адже і досі нічого не зрушило з місця.

Пані Марина веде мову про звукові світлофори, маячки та інші орієнтири, дорожнє покриття на маршрутах руху незрячих та сміття біля Полтавського міського центру реабілітації дітей-інвалідів.

Полтава досі не стала доступною для жителів звадами зору

Полтава досі не стала доступною для жителів звадами зору

До теми – Полтавські вокзали перевіряли на доступність для людей з особливими потребами

– На вулиці Фрунзе нині латають асфальт, а біля Залізної,15 та Залізної,17 (поліклініка та місце проживання багатьох полтавців з вадами зору) – ні, – зауважає Марина Бабець. – Ці адреси поруч, але я боюсь, що комунальники долатають Фрунзе і не доїдуть сюди (до вище вказаних адрес, – автор). Тобто незрячі й далі будуть змушені ходити по зеленій зоні та дорозі. Зате відновили асфальт біля відомої мережі супермаркетів. Є в нас полтавка з вадами зору, яка готова в будь-який час показати дорожникам, куди прокласти асфальт, аби нарешті зробили так, як нам потрібно.

Як полтавцям з вадами зору доводиться ходити до поліклініка, яка їх обслуговує, дивіться на відео, надане Мариною Бабець.

Із діалогу з міським головою

Журналіст «Кола» зателефонувала до очільника Полтави. Олександр Мамай на дзвінок відповів:

– Нехай не переживають, все буде.

А потім додав:

– Все, що в рамках закону і що передбачає бюджет.

На запитанні про те, коли ж чекати обіцяного – кинув слухавку, перед тим зауваживши:

– Про які терміни в телефонній розмові може йти мова, мені потрібно піднімати для цього цілу купу документів.

Тож редакція «Кола» вже готує інформаційний запит, в якому повторимо питання і запитаємо, що саме плануються цьогорічним бюджетом безпосередньо для полтавців, що мають проблеми із зором.

Читайте також про перепони в буденному житті полтавців з вадами слуху

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter