Полтавець отримав грант на навчання у школі урбаністики

Суспільство
Ольга Матвієнко2 лютого 2016 о 11:261274 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавець отримав грант на навчання у школі урбаністики
Отримані знання із розвитку міста використає на практиці в Полтаві.

Полтавець отримав грант на навчання у школі урбаністикиПолтавець навчатиметься у Школі урбаністики. Фото – pb.platfor.ma

Студент із Полтави Владислав Дорошенко отримав можливість навчатися в першій в Україні Школі урбаністики CANactions.

Конкурсний відбір здійснювало міжнародне журі. До групи, крім Владислава, увійшли учасники із різних міст України: Києва, Львова, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Одеси, Кам’янця-Подільського.

Грант на навчання в урбан-школі та стипендію на проживання у столиці надав засновник відкритої громадської платформи «Нова Полтава» Лев Жиденко. Владислав Дорошенко навчатиметься у рамках другої студії у другої студії – «Майбутнє (пост)індустріальних міст України», яка триватиме із 15 лютого по 25 травня.

Тема розвитку міст та будівництва для полтавця не нова. За першою освітою він інженер, а зараз опановує професію архітектора.

Робота і навчання полтавця в команді міжнародних експертів з України, США, Швеції, Нідерландів, Німеччини та Швейцарії принесе користь для нашого міста. Застосування здобутих у Школі урбаністики знань для розвитку Полтави було спеціальною умовою грантодавця Лева Жиденка.

Полтавець отримав грант на навчання у школі урбаністикиВладислав Дорошенко. Фото надане ВГП «Нова Полтава»

Не дивлячись на те, що поняття урбаністики бере свій початок ще з XVIII століття, у світі поки що існують лічені спеціалісти з цього напрямку. Оскільки урбаністична освіта, яка стоїть на стику багатьох спеціальностей, ще знаходиться на початковому етапі свого розвитку.

Довідка:

Урбаністика – це відповідь на ускладнення всіх процесів сучасного міста, що потребує поєднання знань в галузях архітектури, будівництва, економіки, соціології, планування, історіографії тощо.

Команда CANactions, яка вже 8 років проводить міжнародний архітектурний фестиваль, заснувала першу в Україні Школу урбаністики менше року тому. Мета Школи – підготувати агентів урбаністичних змін, які ініціюватимуть та втілюватимуть новаторські проекти розвитку реальних міських територій. У школі займаються вивченням, розробкою концепцій, а також визначенням конкретних дій щодо стратегічного розвитку українських міст.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter