Полтавський чиновник про декомунізацію: «Усі мірялися списками»

Суспільство
Андрій Іванов27 травня 2016 о 16:57939 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський чиновник про декомунізацію: «Усі мірялися списками»
Вадим Штефан, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації, дав підсумкову прес-конференцію з приводу декомунізації полтавської області.

Полтавський чиновник про декомунізацію: «Усі мірялися списками»Вадим Штефан. Фото Андрія Іванова (2 шт.)

– Ми отримали велику кількість дзвінків від громадян області, – розповів Вадим Штефан. – Як не дивно, з удячностями стосовно нових назв вулиць. Валерій Головко, голова ОДА, в першу чергу враховував побажання громадян при перейменуванні вулиць.

У Полтавській області з’явилися 21 вулиця Соборності, 15 Центральних вулиць, 16 провулків Миру, шість вулиць Державності, Козацьких та Чорновола, сім – Європейських та Пилипа Орлика, п’ять – Коновальця, три – Садових, Героїв Чорнобильців, Квітки Цісик, дві вулиці названі іменем Шухевича та іменами учасників АТО (Коряка та Біліченка) і так далі. Також перейменували на території області 52 населених пункти. Загалом нові імена відтепер мають 3712 топонімів.

Полтавський чиновник про декомунізацію: «Усі мірялися списками»

Граф-лікар

Коли ж перейшли до питань журналістів, то на цілком логічні запитання щодо перейменування вулиць у Полтаві вичерпних відповідей отримати не вдалося. Зокрема журналісти цікавилися, як сталося так, що у Полтаві з’явилася вулиця графа фон Гарнієра, який за свідченням істориків, воював у лавах денікінців.

– Він був лікарем, – коротко відповів Вадим Штефан. – Ми врахували думку громадськості. Ми вивчаємо цю ситуацію. Все.

Втім, скільки ж було зібрано підписів жителів колишньої вулиці Менжинського, яка тепер «графська», Вадим Штефан не розповів.

– Уявіть собі, коли назва запропонована людиною опинилася в списку однієї з ініціативних груп (яких було три – авт.) – підсумував Штефан. – Всі почали мірятися списками, у кого список довший. Я б не хотів, щоб мірялися списками. Зійдемось на тому, що думка громадськості була врахована.

Читайте також: Влада Горішніх Плавнів судитиметься з державою через перейменування

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter