Пожежники закликають обережніше відпочивати в полтавських лісах

Суспільство
Ольга Матвієнко6 липня 2015 о 12:11921 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пожежники закликають обережніше відпочивати в полтавських лісах
Зараз на Полтавщині висока небезпека виникнення пожеж.

Пожежники закликають обережніше відпочивати в лісіНа Полтавщині зберігається високий клас пожежної небезпеки. Фото – tsn.ua

У зв’язку із великою кількістю відвідувань громадянами лісів області Головне управління ДСНС України у Полтавській області попереджає про високу небезпеку виникнення пожеж.

– У буденні, а найчастіше у вихідні дні багато людей віддає перевагу відпочинку у лісі. Але це несе у собі велику небезпеку тому, що стан лісових масивів найбільш небезпечний внаслідок спекотної та засушливої погоди, – йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС області.

Як показує статистика близько 98% лiсових пожеж виникає з вини людей. Причиною найчастіше стає необережне поводження з вогнем, безтурботне відношення до лісових багатств з боку відпочивальників, спалювання сухої трав’яної рослинності і сміття на сiльгоспугiддях, пустищах та уздовж доріг.

Читайте також: На думку голови Полтавської ОДА, в області погано працюють над попередженням пожеж

Рятувальники нагадують, що місце, де буде запалюватися вогнище, потрібно очистити від сухої трави, листя, гілля. Також неможна розкладати вогнище поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед сухого очерету, залишати вогнище без нагляду, палити в лісі. Необхідно слідкувати, щоб діти не бавилися сірниками та запальничками, не залишати місця відпочинку, не впевнившись, що вогнище загашене.

Якщо опинилися в осередку пожежі:

– не панікуйте та не приймайте поспішних, необдуманих рішень;

– тікайте від полум’я, що швидко наближається, у протилежний бік, закривши голову і обличчя одягом — йдіть проти вітру;

– гасити полум’я невеликих низових пожеж можна, забиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами;

– до полум’я заввишки 1,5-2 метри наближатися не можна! Чекайте на рятувальників чи працівників лісного господарства;

– будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас;

– після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежно-рятувальну службу про місце, розміри та характер пожежі.

Нагадаємо, що у червні в області оголосили 5 клас пожежної небезпеки і заборонили ходити до лісу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter