Президента попросили не закривати залізничну лікарню Гребінки

Суспільство
3 лютого 2016 о 10:101129 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Президента попросили не закривати залізничну лікарню Гребінки
Петра Порошенка просять не допустити ліквідації однієї з лікарень Полтавщини – для цього зареєстрували електронну петицію.

Президента попросили не закривати залізничну лікарню ГребінкиПрезидента попросили не закривати залізничну лікарню Гребінки

Петицію «Ні закриттю залізничної лікарні в місті Гребінка Полтавської області» опублікували днями на сайті Глави держави.

Президента прохають, аби не закрили залізничну лікарню, що призведе до безробітті близько 200 людей. Проте, для того, щоб Петро Олексійович розглянув петицію, потрібно назбирати не менше 25 000 голосів.

Нагадаємо, у цьому місті жителі заявляли про наміри перекрити рух потягам через закриття лікарні. Схожа ситуація – в Ромодані, де населення хотіло стати під потяг.

Подаємо текст звернення без змін:

«Пане Президенте!

У місті Гребінка залізничній лікарні, що обслуговує понад 9 тисяч осіб із 8 районів двох областей, загрожує закриття (нагадаємо, що з 2015 року фінансування видатків закладів охорони здоров’я Міністерства інфраструктури передали до місцевих бюджетів). Проте місцева та обласна влада Полтавщини досі остаточно не визначилась, що робити з цим закладом, при цьому працівників лікарні уже попередили про «звільнення, у зв’язку із закриттям».

Закриття вузлової лікарні станції Гребінка призведе до безробіття близько 200 працівників закладу. Окрім того, в цій лікарні давно діє страхова медицина й працюють фахівці, які все життя проводили профогляд залізничників (яких більшість серед населення міста). У районній лікарні Гребінки, єдиному медзакладі, що залишається в місті, обслуговується весь район, тож і без пацієнтів залізничної – завжди великі черги на огляд та лікування.

Питання закриття залізничної лікарні спричинило велику соціальну напругу в населеному пункті. Тому, Петре Олексійовичу, просимо Вас не дозволити закрити вузлову лікарню станції Гребінка.

Довідково:

Гребінківська залізнична лікарня надає медичну допомогу працівникам Південної залізниці на лінії, протяжність якої понад 200 км на території двох областей – Полтавської та Чернігівської.

Сама Гребінка – місто районного значення, розташоване на перехресті двох важливих залізничних магістралей: Харків – Київ і Москва – Одеса».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter