Головко розповів про долю медпрацівників залізничних лікарень Гребінки та Ромодана (відео)

Суспільство
Юлія Обелець29 грудня 2015 о 18:111153 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Головко розповів про долю медпрацівників залізничних лікарень Гребінки та Ромодана  (відео)
Очільник Полтавської ОДА озвучив, яка доля вузлових лікарень Гребінки та Ромадана, а також персоналу цих медичних закладів.

Головко розповів про долю медпрацівників залізничних лікарень Гребінки та Ромодана (відео)Гребінківська залізнична лікарня

29 грудня голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко провів прес-конференцію, де звітував і про свою роботу за рік. Зокрема, його запитали, що він зробив, аби зняти соціальну напругу в Гребінці та Ромодані, де через закриття залізничних лікарень люди погрожують стати під потяг. Також поцікавились про те, чому для райцентру дві лікарні багато (про це раніше заявляв Віктор Лисак), а 200 безробітних людей (працівників залізничної лікарні, яку можуть закрити), виходить, нормальна ситуація?

За словами Валерія Анатолійовича, доля персоналу залізничних лікарень залежить від того, як перепрофілюють будівлю медзакладу, що досі залишається невирішеним питанням.

Головко розповів про долю медпрацівників залізничних лікарень Гребінки та Ромодана (відео)Валерій Головко

– Якщо говорити про вузлову лікарню Гребінки, то сьогодні стоїть питання, що робити з цим медичним закладом, – зауважив очільник області. – Ми постійно в дискусії: чи створити реабілітаційний центр на її базі, чи виділити кошти співіснування з районного та обласного бюджетів і переробити будівлю лікарні на житло, чи віддати на інші цілі. Але дві лікарні для Гребінківського району вважаю, що забагато. А щодо персоналу залізничної лікарні, то будемо шукати для них можливості працевлаштування.

– Але ж альтернативи в місті Гребінка для них уже не буде, оскільки після закриття залізничної лікарні, залишиться лише одна районна, куди візьмуть на роботу одиниці? – продовжує питання журналіст «Кола».

Головко розповів про долю медпрацівників залізничних лікарень Гребінки та Ромодана (відео)

– Лікарня «Укрзалізниці» обслуговувала виключно працівників залізниці, й не лише Полтавської області. Під це обслуговування був набраний штат, – говорить очільник Полтавської ОДА. – Якщо ви скажете, що на сьогодні досі не вирішене це питання, то це ж залежить не лише від адміністрації, а й «Укрзалізниці» та МОЗ. Ми нині не можемо зрозуміти, що робити з цією 4-поверховою будівлею (про будівлю Гребінківської вузлової лікарні). Залежно від того, який ми знайдемо шлях профільності цієї будівлі, буде залежатиме і доля цих працівників. Якщо ми спроможемось все таки створити там центр реабілітації, в тому числі учасників АТО, то автоматично ці люди будуть працевлаштовані у цьому центрі. Якщо буде інший профіль, шукатимемо інші можливості працевлаштування людей. Та ж сама ситуація в Ромодані. Ми хочемо працевлаштувати абсолютно всіх і забезпечити гідні зарплатні. Розумію, на скільки людям складно жити з думкою, що завтра у них може не бути роботи. Я за це несу відповідальність в тому числі, але і «Укрзалізниця» також. Остання формально підписала наказ, віддала, а ви утримуйте. Ми півроку бились з міністерством, аби перевести частину субвенцій на відшкодування заробітних плат цих працівників. І ми цього досягли.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter