Шкільний ярмарок в центрі Полтави: товар є, покупців катма

Суспільство
Ніна Король6 серпня 2016 о 10:011946 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Шкільний ярмарок в центрі Полтави: товар є, покупців катма
Як нині ведеться торгівля товарами для школи та що почому, дізнавалось «Коло».

Цьогоріч шкільний ярмарок, що по Соборності біля ЦУМу,

Шкільний ярмарок в центрі Полтави товар є, покупців катма

відкрився рано, ще наприкінці липня. Але жвавої торгівлі, як кажуть продавці і як видно нині, не було і немає.

Тут можна купити майже все, хіба що вибір взуття малий. А канцтовари та шкільну форму, рюкзаки та сумки, вишиванки – такого чимало, ціни практично однакові скрізь по цьому базару.

Покупці подинокі, придивляються, прицінюються. А от придбавати не поспішають.

Загалом, зізнались підприємці та продавчині, у людей немає грошей. Бо навіть ті, хто раніше міг купити новий одяг чи рюкзак, у розмовах зізнаються, що поремонтують, підшиють, і ще ходити-носити можна буде.

Пані Олена розчарована, бо ж стоїть тут з ранку і до вечора, привезла багато нового товару (рюкзаки, сумки, портфелі), а торгівлі катма.

– Минулоріч у цей період полтавці вже жваво скуплялись до школи. Зараз – тихо, – каже жінка.

Інша продавчиня говорить, що в останній тиждень перед школою зазвичай бум, тоді лише встигай обслуговувати клієнтів. Вона торгує вишиванками та різними аксесуарами. Ціни на вишиванки від 250 (для малечі) і до 500 у середньому. Є туніки. Це роботи франківських вишивальниць. Потороху люди беруть вишиванки, але теж мало, ближче до 1 вересня буде ажіотаж, надіється, спираючись на досвід попередніх років, продавчиня.

Костюм для школяра обійдеться цьогоріч близько 1000 –1500 гривень. Сорочки – 250-400.

У магазинах, до речі, ціни приблизно такі ж: піджак від 700 і штани близько 500 (це якщо для підлітка), для молодших школярів костюм коштуватиме дещо дешевше.

Рюкзаки. Найпростіші – від 195 гривень. З ортопедичною спинкою, якісною підкладкою і міцним верхнім матеріалом, – вже більше 500 гривень. Найдорожчий із представлених на цьому ринку – 1100 гривень (такі для учнів початкової школи; з магнітом, ортопедичною спинкою, міцним та легким каркасом, відомого у світі бренду).

Спортивного одягу представлено нині мало. Ціна за костюм – від 500.

Зошити найпростіші з тонкою обкладинкою без малюнка – 1гривня 60 копійок.

Серед цікавого у канцтоварах – цьогоріч з’явились зошити у вигляді журналу esquire, серія «Видатні українці». Як і щороку, багато зошитів, на обгортках яких тематика флори та фауни.

Детальніший огляд з підрахунками буде на сайті пізніше.

До слова, поки школярі відпочиваютьна канікулах, інші учні ще й завойовують нагороди.

Тож нині, поки немає черг і не всі діти ще повернулись з таборів чи від бабусь, можна вирушати на закупи шкільного приладдя і одягу.

А якщо ви така матуся, як я, то можете в останній вечір літати по магазинах у пошуках пари туфель, бо ж відкладали на потім. Босою дитина може й не залишитись, але потрібні, найбільш ходові розміри ще треба пошукати, бо ж на них так само полюють інші батьки й діти.

До слова, почула журналіст і зауваження від перехожих, мовляв, шкільний ринок та купа кафе й ресторанів узагалі загородили пішохідну зону в центрі міста по Соборності.

Полтавців запрошують скуштувати мед, медовуху та побувати на Святі меду, яке триватиме на вихідних.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter