Сплатити штраф за порушення ПДР тепер можна на місці

Суспільство
Юлія Обелець10 листопада 2015 о 09:41955 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сплатити штраф за порушення ПДР тепер можна на місці
Патрульні поліцейські отримали на оснащення мобільні банківські термінали.

Сплатити штраф за порушення ПДР тепер можна на місціСплатити штраф за порушення ПДР тепер можна на місці. Фото ogo.ua

З їх допомогою громадяни при бажанні матимуть змогу розрахуватися за скоєне адміністративне правопорушення на місці його скоєння. У майбутньому сплата штрафу на місці дасть змогу зменшити його наполовину, – йдеться на Урядовому порталі.

Як діє мобільний термінал та як з його допомогою можна оплатити штраф за адміністративне правопорушення?

– Після складання патрульним поліцейським постанови в адміністративному протоколі він вводить в термінал номер постанови та суму штрафу. Відтак гроші, внесені водієм-правопорушником, гарантовано потраплять саме на оплату його штрафу. Документом, який підтверджує сплату, стане роздрукований терміналом чек.

Порядок, за яким тепер відбувається сплата адміністративних стягнень:

Зокрема, водій-порушник повинен сплатити штраф упродовж 10 днів. У разі несплати штрафу у зазначений строк сума адмінштрафу подвоюється. У той же час мобільний термінал в поліцейському автомобілі може суттєво спростити життя громадянина, стосовно якого поліцейські винесли постанову у справі про адміністративне правопорушення.

У майбутньому планується, що для таких водіїв, які захочуть на місці сплатити штраф, буде бонус: штраф для них буде зменшено вдвічі.

Нагадаємо, в Україні почали діяти нові правила дорожнього руху

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter