Центральну вулицю Кременчука перейменували на честь українського героя

Суспільство
Ольга Правденко17 лютого 2016 о 12:001535 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Центральну вулицю Кременчука перейменували на честь українського героя
Колишня вулиця Жовтнева відтепер називатиметься на честь Героя Небесної Сотні.

Центральну вулицю Кременчука перейменували на честь українського герояІгор Сердюк. Фото з сайту telegraf.in.ua

16 лютого на позачерговій сесії Кременчуцької міськради щодо перейменування вулиць з радянськими назвами багато виступаючих наголошували на необхідності увіковічнити пам'ять Героя Небесної Сотні Ігоря Сердюка, – пише "Кременчугский Телеграфъ".

Фракція «Укроп» на чолі з Оксаною Піддубною навіть заявила, що відмовляються брати участь в роботі сесії, через те що серед запропонованих назв вулиць не побачила імені єдиного кременчужанина, який був удостоєний звання Героя України. Анна Павленко («Самопоміч») з трибуни наполягала на тому, щоб перейменувати вулицю Першотравневу на вулицю Ігоря Сердюка. На сайті виконкому 15 лютого навіть з'явилася петиція подібного змісту.

Читайте також: У Полтаві та області перейменували радянські назви відділів поліції

Депутати повернулися до старого варіанту, який розглядався ще на спеціальній комісії з перейменування вулиць 4 лютого. Тоді пропонувалося увіковічнити пам'ять Ігоря Сердюка і перейменувати його ім'ям вулицю Жовтневу, одну з центральних у місті. Інтернет опитування кременчужан показало, що жителі хочуть перейменувати Жовтневу на Музейну, це підтримали і члени комісії з перейменування. Однак на сесії мер вніс пропозицію перейменувати вулицю Жовтневу на вулицю Ігоря Сердюка. У підсумку за цю пропозиці. проголосувало 29 депутатів з 32 присутніх.

Загалом сесія міської ради ухвалила рішення про перейменування 114 вулиць у Кременчуці, з яких три переназвали на честь загиблих в зоні АТО кременчужан: Андрія Покладова, Олексія Борищака, Олексія Древаля.

До теми: Декомунізація на Полтавщині: Миргород – лідер по перейменуванню, а Полтава пасе задніх

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter