У Полтаві та області перейменували радянські назви відділів поліції

Суспільство
Юлія Обелець16 лютого 2016 о 16:551716 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві та області перейменували радянські  назви відділів поліції
У Полтаві більше не буде Київського, Ленінського та Октябрського відділів поліції.

У Полтаві та області перейменували радянські назви відділів поліціїУ Полтаві та області перейменували радянські назви відділів поліції. Фото marguvd.gov.ua

Новину про перейменування радянських назв відділів і відділень поліції опублікували у «Фейсбуці», а у прес-службі обласної поліції підтвердили.

– Інформую вас, що в ГУНП в Полтавській області не чекаючи рішення міськради та інших інстанцій здійснена заміна пострадянських назв відділів і відділень поліції, – написав на своїй сторінці Сергій Гаврик, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Полтавській області.

Тож, Октябрський відділ поліції перейменували в Полтавський відділ поліції.

До його складу увійшли:

колишнє Київське відділення поліції – тепер відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції, Ленінське відділення поліції - тепер відділення поліції № 2 і Полтавське районне відділення поліції.

Нагадаємо, в кінці листопада 2015 року повідомили про ліквідацію міського управління поліції Полтави.

Аналогічно в Кременчуцькому відділі поліції колишнє Крюківське відділення поліції стало відділенням поліції № 1, а колишнє Комсомольське відділення поліції стало відділенням поліції № 2 Кременчуцького відділу поліції.

Також, у зв'язку з реорганізацією колишнього Полтавського районного відділу поліції – Диканське відділення поліції передали до складу Миргородського відділу поліції, а Решетилівське відділення поліції – до складу Глобинського відділу поліції.

На базі Хорольського відділення поліції, що входило до складу Миргородського відділу поліції, створено самостійний Хорольський відділ поліції з Семенівським відділенням в складі.

Чому ж вирішили не обговорювати питання перейменування підрозділів поліції з громадськістю, та чому обрали саме такі назви – редакції «Кола» пояснив речник ГУНП області Юрій Сулаєв:

– А що тут обговорювати, – прокоментував Юрій Васильович. Це ж не назви населених пунктів чи вулиць. Це відомчі підрозділи поліції. Тож, не очікуючи перейменувань, рішення прийняте! Як на мене, доречно й на часі! Тому, що відділ полтавської поліції один, а при ньому є три відділення, які обслуговують визначені території. За організацію роботи всіх відповідає Полтавський відділ поліції.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter