Вулиці Кременчука вже через тиждень будуть з новими назвами – депутати проти

Суспільство
Ольга Правденко10 лютого 2016 о 11:221283 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вулиці Кременчука вже через тиждень будуть з новими назвами – депутати проти
Остаточне рішення приймуть на позачерговій сесії.

Вулиці Кременчука вже через тиждень будуть з новими назвами – депутати протиКременчуцькі вулиці будуть з новими назвами. Фото з сайту kg-ua.com

Позачергова сесія Кременчуцької міської ради, на яку винесуть тільки одне питання – про перейменування об'єктів міського підпорядкування відповідно до закону про декомунізацію, відбудеться 16 лютого. Про це повідомляє «Кременчугская газета».

Читайте також: У Хоролі вулицю Леніна знову перейменували на Небесної сотні

Утім не всі депутати міськради задоволені такою ситуацією. Зокрема депутат від «Батьківщини» Віталій Таценюк різко негативно висловився про зміну назв вулиць.

– Чому ми повинні проводити перейменування? Депутати міської ради не підтримали таку ініціативу, - заявив Таценюк.

Він також додав, що більшість мешканців Кременчука не згодні з перейменуванням вулиць, а закон про декомунізацію депутат взагалі назвав «безглуздим». Міська рада, за словами, депутата вже втратила можливість перейменувати вулиці.

На що мер Кременчука Віталій Малецький зазначив, що сесія з перейменування
об'єктів міського підпорядкування – це останній шанс для міськради взяти участь в колегіальному процесі і перейменування вулиць в місті.

Зазначимо, що минулого тижня Верховна Рада змінила назви двох сіл на Полтавщині.

Нагадаємо, відповідно до закону про декомунізацію, «радянські» вулиці повинні бути перейменовані в містах до 21 лютого 2016 року. Відповідальними за процес до цієї дати визначені мери міст, якщо міські ради на перейменували вулиці до 21 листопада минулого року - як це сталося в Кременчуці. Після 21 лютого, повноваження перейменовувати вулиці переходять до обласних рад і далі - до повноважень Верховної Ради.

Нагадаємо, що міський голова Полтави Олександр Мамай, від самого початку виступав проти перейменування вулиць обласного центру. Зрештою, він переклав цю відповідальність на плечі депутатів міськради.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter