У Миргороді волонтери рятуватимуть людей до приїзду швидкої

Суспільство
Надія Труш26 листопада 2015 о 08:011019 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Миргороді волонтери рятуватимуть людей до приїзду швидкої
У Миргороді діє єдина в Україні громадська ініціатива, що співпрацює з Центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У Миргороді волонтери рятуватимуть людей до приїзду швидкоїУ Миргороді волонтери рятуватимуть людей до приїзду швидкої. Фото medsprava.com.ua

Новостворений волонтерський рух «Барі» презентували днями у Миргородській міськраді. ГО «Медичний спецпідрозділ «Барі» – єдина на сьогодні в Україні громадська ініціатива, яка тісно співпрацює з Центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це йдеться на офіційному сайті Миргородської міськради.

Волонтери надаватимуть домедичну допомогу постраждалим і рятуватимуть життя людини до приїзду карети швидкої.

Наступного 2016 року планують підготувати в містах та районах області 2, 5 тисячі волонтерів, які зможуть надавати не тільки домедичну, але й психолого-психіатричну допомогу.

Як повідомила представник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтави Лариса Мірошніченко, щогодини за викликом на номер «103» готові виїхати до хворого професійні бригади екстреної допомоги на сучасних автомобілях. Проблема ж у тому, що дорога до хворого займає час, і ці дорогоцінні хвилини, а інколи й секунди, можуть коштувати людині життя. Тут на допомогу постраждалим прибувають волонтери «Барі». Такий досвід дуже поширений у Європі і ефективна взаємодія громади та лікарів зберегла вже сотні життів.

Для цього всі охочі проходять відповідне навчання і стають помічниками екстреної медицини.

Довідково: Волонтерський рух назвали «Барі» на честь легендарного сенбернара Барі, який тривалий час рятував життя людей у швейцарських Альпах. У світі цей рух дуже поширений, активізувати його прагнуть і в Полтавській області. Полтавські і миргородські барі готові поділитися навичками порятунку і навчити людей допомагати один одному в непередбачених ситуаціях. Барі діють при станціях екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До теми: Волонтер з Литви поділилася досвідом роботи над полтавським call-центром для учасників АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter