У Полтаві чоловіків вчать жити без насилля

Суспільство
Надія Труш5 серпня 2016 о 14:02934 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві чоловіків вчать жити без насилля
95% жертв домашнього насильства - жінки. Досить часто вони не знаходять у собі сили залишити чоловіка, який їх б'є або морально принижує, тому продовжують жити у суцільному жахітті.

У Полтаві чоловіків навчали жити без насилляУ Полтаві чоловіків навчали жити без насилля. Фото nikpravda.com.ua

Свідками, а подекуди і жертвами таких родинних стосунків, регулярно стають і діти. Відтак, це негативно позначається на їх уявленні про нормальне родинне життя та стосунки між чоловіком та жінкою, йдеться у повідомленні прес-служби БО «Світло надії».

Тому в «Світло надії» проводять заняття як із жертвами, так і з тими, хто вчиняє насильство. Наразі такі заняття відвідує майже 100 жінок та стільки ж чоловіків.

Черговий захід із Комплексної програми корекційної роботи відбувся саме для представників сильної статі. Одна із зустрічей із чоловіками засвідчила, що ця тема турбує їх, вони прагнуть навчитися реагувати на стресові ситуації безпечно для оточуючих та для себе.

Основна робота спрямована на корекцію агресивної поведінки, формування нових норм ненасильницької поведінки та гуманістичних цінностей. Заняття проходять раз на тиждень.

– Особливість роботи із чоловіками полягає у тому, що їм складніше розкриватися і визнати скоєне насилля! Водночас їм соромно за себе. Наші заняття побудовані таким чином, щоб в учасників формувалася відповідальність за свою поведінку та її наслідки, усвідомлення того, що насильство – це порушення прав людини, яке карається згідно чинного законодавства. Чоловіки мають опанувати навички ефективного спілкування, засвоїти нову модель сімейного життя на засадах гендерної рівності, взаєморозуміння та поваги і дотримання прав членів родини», – розповідає Людмила Коваленко, психолог БО «Світло надії».

Програму реалізують в рамках проекту «Свобода від насильства: розширення прав та можливостей дівчат і жінок у складних життєвих обставинах» за програмою розробленою МБФ «Українська фундація громадського здоров'я», Трастового фонду ООН з викорінення насильства щодо жінок у співпраці з Міністерством соціальної політики України.

До теми: У Полтаві вперше відзначили День захисту дітей від сексуального насилля

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter