У Полтаві Патріарх Філарет освятив Центр соціально-психологічної реабілітації учасників АТО (ВІДЕО)

Суспільство
Ольга Матвієнко9 травня 2016 о 15:011312 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Патріарх Філарет освятив Центр соціально-психологічної реабілітації учасників АТО (ВІДЕО)
​Святійший Патріарх взяв участь у відкритті ветеранського центру.

У Полтаві Партіарх Філарет освятив Центр соціально-психологічної реабілітації учасників АТОПатріарх Філарет взяв участь у відкритті Центру соціально-психологічної реабілітації учасників АТО. Фото – www.cerkva.info

7 травня, у день відкриття пам’ятника Гетьману Івану Мазепі, в Полтаві сталася ще одна непересічна подія – почав працювати Центр соціально-психологічної реабілітації учасників АТО. На відкриття прибув і Святійший Патріарх Філарет, йдеться на сайті «Церква.info».

Центр адаптації та соціалізації учасників бойових дій було створено волонтерським об’єднанням, що діє при Свято-Успенському кафедральному соборі м. Полтави, «Полтавський батальйон небайдужих» за підтримки Полтавської єпархії УПЦ Київського Патріархату, голови Полтавської ОДА Валерія Головка, керівника Полтавського сектору Державної служби у справах ветеранів та учасників бойових дій Олександра Алієва, підприємців Полтави, громадських організацій, навчальних закладів, небайдужих полтавців та самих воїнів, які повернулися з фронту.

Центр складається з кімнати для спілкування, кабінету адміністратора, кімнати релаксації, тренажерного залу та масажного кабінету. Особливістю цього закладу стало те, що усі ремонтно-будівельні роботи здійснювали волонтери, священики, громадські активісти, а найбільше – самі воїни-атовці. У Центрі надаватимуть юридичну, психологічну і духовну підтримку учасникам бойових дій, а також здійснюватимуть фізичну реабілітацію.

Святійший Патріарх Філарет оглянув приміщення Центру та поспілкувався з групою психологів, які брали участь у тренінгу з надання психологічної підтримки учасникам бойових дій. Після цього Святійший Владика звершив чин освячення Центру та вручив нагороди воїнам, що активно долучилися до створення закладу. На завершення Святійший Патріарх виголосив промову, у якій зазначив, що Україна обов’язково переможе у цій неоголошеній війні, бо на нашому боці правда. Перед присутніми виступив також голова Державної служби у справах ветеранів та учасників бойових дій Артур Дерев’янко. Серед гостей події був присутній голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Дивіться також відео ГромадськогоТБ.Полтава:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter