У всіх районах Полтавщини влітку відкриють бюро правової допомоги

Суспільство
Юлія Обелець25 квітня 2016 о 12:47907 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У всіх районах Полтавщини влітку відкриють бюро правової допомоги
Отримати безкоштовну правову допомогу з липня зможуть і жителі райцентрів.

У всіх районах Полтавщині влітку відкриють бюро правової допомогиУ всіх районах Полтавщині влітку відкриють бюро правової допомоги. Зображення – brovary.kiev.ua

Бюро правової допомоги повинні запрацювати з 1 липня в усіх райцентрах та містах України, відповідно до постанови Кабміну від 11 лютого 2016 року. Про це 25 квітня на апаратній нараді в голови області повідомив Олександр Черчатий, директор Регіонально центру з надання безоплатної воринної правової допомоги у Полтавській області.

– Відповідно до постанови, мають ліквідувати 586 територіальних коренів юстиції на районному та міському рівні. Натомість створити 428 бюро правової допомоги, які будуть структурними наших місцевих центрів в області, – зауважив Олександр Іванович. – Такі бюро мають запрацювати з 1 липня 2016 року в кожному районі Полтавщини (окрім Кременчука (1), Лубен(1) та Полтави (2), де діють вже місцеві центри), і окремо в Комсомольську.

У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.

Також Олександр Черчатий повідомив, що Полтавщина входить у 5-ку областей України, де найбільше звертаються за безоплатною вторинною правовою допомогою . Так минулого року лише в кримінальному процесів Полтавській області надали більше 4000 доручень адвокатам (отже 4000 особам надали захист).

Нагадаємо, нині На Полтавщині діє 4 місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги (читайте за посиланням про принцип їхньої роботи).

У всіх районах Полтавщині влітку відкриють бюро правової допомоги

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter