Учасники АТО та родини загиблих у Полтаві можуть отримати правову допомогу безкоштовно

Суспільство
Ольга Матвієнко14 серпня 2015 о 15:231122 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Учасники АТО та родини загиблих у Полтаві можуть отримати правову допомогу безкоштовно
У місті діє два центри з надання безоплатної правової допомоги.

Учасники АТО та родини загиблих у Полтаві можуть отримати правову допомогу безкоштовно

На безоплатну вторинну правову допомогу мають право незахищені верстви населення, зокрема і ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань, учасники АТО, із відповідним статусом, члени сімей загиблих у разі порушення права на пільги та гарантії їх соціального захисту, передбачені законами. У Полтаві діє два центри із надання такої допомоги.

Пільги та гарантії соціального захисту – це медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів; першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов; першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва; першочерговий ремонт жилих будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом; безоплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом незалежно від наявності залізничного сполучення або проїзд один раз на рік (туди і назад) вказаними видами транспорту з 50-процентною знижкою.

Учасникам бойових дій на території інших держав надається право на позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів та переважне право на вступ до професійно – технічних навчальних закладів і на курси для одержання відповідних професій, безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів, інші пільги.

Якщо ви підпадаєте під вище зазначену категорію Центр надасть наступні види правових послуг:

– захист;

– здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, в інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

– складення документів процесуального характеру.

ПОРЯДОК НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Особа звертається до Центру та подає документи, що підтверджують її належність до однієї з вразливих категорій громадян.

Центр приймає рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначає адвоката.

Держава оплачує послуги адвоката, особа - судові витрати.

ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРУ ПОШИРЮЄТЬСЯ НА ТЕРИТОРІЮ КИЇВСЬКОГО ТА ОКТЯБРСЬКОГО РАЙОНІВ МІСТА ПОЛТАВА

Додаткову інформацію можна отримати за єдиним номером безоплатної правової допомоги в Україні – 0 800 213 103

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter