В Україні створять кіберполіцію: вимоги та завдання (оновлено)

Суспільство
Юлія Обелець12 жовтня 2015 о 12:331177 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні створять кіберполіцію: вимоги та завдання (оновлено)
Старт набору до цього підрозділу і детальні умови конкурсу будуть оголошені з 15 жовтня, а з 26 жовтня розпочнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських.

В Україні створять кібергполіціюВ Україні створять кібергполіцію. Фото www.pravda.ru

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише Урядовий Кур’єр.

Він зазначив, що метою створення кіберполіції є поетапне перетворення теперішньої моделі підрозділу на новітній орган правозахисного призначення. Він за своїми технічними та професійними можливостями матиме змогу миттєвого реагування на кіберзлочини та кіберзагрози, а також, відповідно до кращих світових стандартів, проводитиме міжнародну співпрацю по знешкодженню транснаціональних злочинних угруповань у даній сфері.

Основними завданнями кіберполіції стануть реалізація державної політики у сфері протидії кіберзлочинності, протидія кіберзлочинам, зокрема – у сфері використання платіжних систем, електронної комерції та господарської діяльності, а також інтелектуальної власності та інформаційної безпеки.

В Україні створять кіберполіціюІнфографіка з сайту МВС

Окрім того, на підрозділи кіберполіції покладуть завдання завчасного інформування населення про появу новітніх кіберзлочинів, участь у міжнародних операціях та співпраця в режимі реального часу через контактні пункти між 90 країнами світу тощо.

Арсен Аваков зазначив, що перехідним етапом у створенні кіберполіції стане переатестація працівників підрозділів боротьби з кіберзлочинністю МВС. Залишаться працювати лише ті з них, хто відповідає вимогам працівника кіберполіції. Також буде оголошений всеукраїнський набір на роботу в кіберполіцію, аби на конкурсній основі відібрати найкращих фахівців у сфері кібербезпеки.

– До 5 листопада штат кіберполіції буде сформовано і почнеться завершальний перехідний етап вибудовування нового функціоналу кіберполіції та перепідготовки персоналу на марші, – зазначив Арсен Аваков.

В Україні створять кіберполіцію

До теми – Для поліції на Полтавщині шукають тренерів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter