Мамай: «Не хочу розколювати Полтаву, а жителів міста ламати через коліно» (ВІДЕО)

Влада
Надія Труш26 листопада 2015 о 13:161850 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мамай: «Не хочу розколювати Полтаву, а жителів міста ламати через коліно» (ВІДЕО)
Мамай розповів про те, коли буде виконувати свої обіцянки і чи робитиме це.

Мамай про декомунізацію, МазепуВідбулася перша сесія Полтавської міськради 7-го скликання. Фото – news.guru.ua

Мер проти декомунізації, бо не хоче ламати полтавців через коліно. Пам’ятник Мазепі не встановлює, бо монумент не готовий. А кадетський корпус збирається законсервувати.

Декомунізацію Полтави перекладає на плечі «Свободи»

До виборів Олександр Мамай говорив, що закон про декомунізацію виконуватимуть після виборчих перегонів. Нині ж відмовляється від своїх обіцянок.

– У нас є політична партія, яка найбільше бажає декомунізації – «Свобода». Думаю, я віддам їм цей карт-бланш, тому що декомунізація це у першу чергу перейменування вулиць. Тому думаю, за ініціативи фракції «Свободи» будуть проводитися громадські слухання. Хочу сказати, силою, через коліно територіальну громаду я ламати не буду. І якщо будуть проведені громадські слухання і територіальна громада, яка проживає на певній вулиці, скаже «Ні!» перейменуваннню, то я дослухаюся до громади. Наводжу приклад: після смерті Анатолія Кукоби ми проводили громадські слухання щодо перейменування вулиці Пролетарської на вулицю Анатолія Кукоби. На цій вулиці знаходиться митниця, дві школи, райвиконком. Тоді багато людей прийшли і 99,9 % сказали «Ні!», – відповів мер.

Не дослухався міський голова і до активістів, які майже рік тому зверталися до Мамая із пропозицією перейменувати вулиці з радянськими назвами. До цього часу їх пропозиції не реалізовані. Однак Олександр Мамай запевнив, що вулиці міста все ж матимуть назви на честь героїв АТО.

– Усі нові вулиці, які будуть будуватися, будуть названі на честь хлопців, героїв АТО, які загинули. Найперше, буде названа вулиця на честь загиблого Геннадія Біліченка, – прокоментував.

Пам’ятник Мазепі не встановлює, щоб не розколювати Полтаву

14 жовтня поточного року Полтава дочекалася на Мазепу – пам’ятник привезли із столиці. Однак про його встановлення мова поки що не йде, досі немає відповідного рішення міськради та офіційно відведеного для Мазепи місця. Під час передвиборчих перегонів Олександр Мамай говорив, що питання буде вирішуватися після виборів. Нині ж зі слів мера можна зробити висновок, що не скоро полтавцям бачити пам’ятник гетьману.

– Що стосується голосування щодо встановлення пам’ятника, це визначить новостворена міська рада. Я не за і не проти пам’ятника, під час голосування я утримаюся. Бо вважаю, у місті є більш нагальні питання, в першу чергу питання соціального характеру. Встановлення пам’ятника Мазепі це суто політичне питання. Розколювати Полтаву на дві частини не буду. Якщо ж депутати більшістю голосів проголосують за встановлення, виконаю їх волю. Але наскільки мені відомо, пам‘ятник на сьогоднішній день до кінця не готовий, – сказав міський голова. – Пам’ятник привезли, показали перед виборами і знову повезли назад.

Кадетський корпус мер збирається ремонтувати

– Кілька місяців тому ми отримали рішення Вищого господарського суду, згідно із яким корпус перейшов у власність територіальної громади міста. До цього часу ніхто не міг і не мав права жодної копійки вкладати в його ремонт чи реконструкцію. Буде сформований бюджет, депутати визначаться, мою особиста позиція така: виділити певні кошти для того, щоб зробити невеличкий проект, аби законсервувати кадетський корпус. Повністю треба зробити дах, фасад, з тильної сторони повністю усе позабивати, щоб там ніхто не проходив, і поставити невелику охорону, – розповів про свої плани щодо кадетського корпусу Мамай.

Текст – Надія Труш

Відео – Юлія Обелець, Андрій Іванов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter