Як економити електроенергію вдома: поради фахівця

Суспільство
Юлія Обелець11 липня 2016 о 09:26894 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як економити електроенергію вдома: поради фахівця
При купівлі нової техніки радять дивитися на показник енергоефективності.

Як економити електроенергію вдома: поради фахівцяПоради, як економити електроенергію вдома.Фото – korysniporady.com.ua

Протягом 2016 року тарифи на комуналку в Україні зростали вже кілька разів, у тому числі змінилася вартість і електроенергії. Експерти розповіли, у скільки обходяться українцям деякі з побутових приладів і як на них можна заощадити, йдеться на expres.ua.

Зокрема, за одну годину безперервного використання вентилятора доведеться заплатити менше однієї копійки, а за кондиціонер – 43 коп. Праска, мікрохвильова піч обійдеться – 57 коп., пилосос – 68 коп., а пральна машинка потягне на 1 грн 43 коп. Ці цифри можуть змінюватися в залежності від потужності техніки та рівня енергоспоживання.

Нагадаємо, у Полтаві вимикатимуть електроенергію: графік з 11 липня

Якщо сучасних і економічних приладів немає, то заощадити можна, запевняє інженер Олексій. Перше, що він зробив – замінив звичайні лампи розжарювання на енергозберігаючі. У результаті економія на електроенергії склала 20%. Холодильник поставив в темний кут кухні подалі від прямих сонячних променів.

Також фахівець рекомендує: нагрівати воду в електрочайниках тільки на потрібну кількість чашок; прати білизну в режимі швидкого прання; ставити бойлер на середній режим, коли він нагріває воду до 55 градусів – це оптимальна температура води і мінімальна витрата електроенергії. При купівлі нової побутової техніки потрібно обов’язково звернути увагу на рівень енергоефективності. Цю інформацію надають консультанти, а також вона вказується на всіх приладах. Чим вищий рівень, тим дорожча техніка, але такі прилади економні у використанні.

Нагадаємо, мітинг проти тарифів об’єднав три фракції в Полтавській міськраді

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter