З Полтави вчитися боронити країну відправили контрактників (ФОТО)

Суспільство
Юлія Обелець24 лютого 2016 о 19:141740 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 З Полтави вчитися боронити країну відправили контрактників (ФОТО)
На навчання до військових центрів урочисто відправили полтавців та жителів області, які одні з перших виявили бажання служити в армії за контрактом.

24 лютого з обласного військкомату влаштували урочисті проводи майбутніх військових-контрактників. Це вже друга така відправка. Під час першої, 11 лютого, відбули на навчання 69 жителів Полтавщини. Вік – від 18 до 60 років. Чоловікам запропонують обрати серед всіх спеціальностей, які є в ЗСУ.

З Полтави вчитися боронити країну відправили контрактників (ФОТО)

– Нині 95 майбутніх військовослужбовців, які служитимуть за контрактом, успішно пройшли контрольний медогляд, професійно-психологічний відбір. Вони відбудуть до 6 різних військових центрів ЗСУ, де протягом 2 місяців пройдуть перепідготовку, звідки їх направлять у військові частини для подальшого проходження служби, – розповів заступник військового комісара Полтавського обласного військкомату Едуард Бородай. – Відсотків 20% з них – учасники АТО. Стимулом іти на контракт нині є і суттєве збільшення грошового забезпечення: від 7 тисяч гривень, а також збільшення інтенсивності бойової підготовки.

Для чоловіків, які виявили бажання працювати військовими, влаштували урочистості в обласному військкоматі. Як і під час відправки призовників, контрактників благословив і освятив Владика Федір. Кожному священнослужителі вручили кишенькові ікони. Тримаючи в руках свої особові справи, майбутні військовослужбовці слухали настанови військового командира. А потім всі разом виконали Гімн України.

– Вирішив піти на контрактну службу, бо в місті немає роботи, – розповів контрактник Олександр. – За фахом я повар-кондитер-бармен. Два місяці шукав роботу, але безрезультатно.

На запитання, чи не ризикований крок, відповів: «Вовка боятись – в ліс не ходить».

Серед бажаючих служити за контрактом і Дмитро Малахов з Миргорода. Він одружений і має двох дітей. Говорить, що йде на військову службу, бо відчуває, що саме це – справа його життя.

Є люди, народжені бути лікарнями, вчителями і так далі. Кожен повинен бути відданим певній сфері. Враховуючи те, що в моїй родині всі були військовими, і в мене це в крові, бачу себе саме у військовій службі. Я маю вищу економічну освіту, пробував працювати і за фахом, і ні, але вирішив все такий йти в армію. Відчуваю, що там я потрібен: зможу комусь допомогти чи навчити, передати свій досвід. Раніше вже перебував на військовій службі, у 2003 році, служив у сухопутних військах. Тепер хочу у авіацію. Оскільки маю вищу освіту, збираюсь стати офіцером. Іду служити також тому, аби розвінчати міф про військовослужбовців, що це п’яниці й так далі.

З Полтави вчитися боронити країну відправили контрактників (ФОТО)Дмитро Малахов

Михайло Олійник раніше в армії не служив. Вирішив піти, аби не було соромно перед товаришами, які служать.
– Взагалі про набір до контрактної армії почув із новин. А ще мої товариші служать, вони і порадили піти. Мене зацікавила контрактна служба, це мій обов’язок перед Батьківщиною. Фінансова складова теж відіграє роль, але не така важлива, – розповідає 18-річний юнак.

Батьки до його вибору поставилися із розумінням та підтримали. Іти служити не боїться і перед складнощами не пасує. Михайло говорить, що загальновідомі проблеми із матеріальним забезпеченням його теж не лякають, адже переконаний – керівництво країни робить усе, аби армія була боєздатною і забезпеченою. Хлопець бачить себе в армії техніком.

Протягом першого кварталу 2016 року з Полтавщини збираються відправити на навчання 670 контрактників. Для порівняння, протягом 2015 року, коли тривала і примусова мобілізація, за контактом пішло служити 650 чоловік.

Нагадаємо, на Полтавщині розпочалась потужна кампанія щодо переходу на контрактну армію

Текст – Юлія Обелець

Фото – Ольга Матвієнко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter