За увесь час існування Полтавська обласна рада жодного разу не відкликала депутата

Суспільство
Ольга Правденко3 вересня 2015 о 17:561415 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За увесь час існування Полтавська обласна рада жодного разу не відкликала депутата
В історії Полтавської обласної ради не було жодного випадку відкликання депутата.

За увесь час існування Полтавська обласна рада жодного разу не відкликала депутатаПолтавська обласна рада. Фото з сайту np.pl.ua

Громадський рух ЧЕСНО розповів полтавським журналістам про обласних депутатів-прогульників.

Виявилося, що на Полтавщині жодного разу не відкликали депутата.

– Я спілкувався з цього приводу з головою обласної ради Петром Вороною і його попередником Іваном Момотом. Ворона пояснив, що він очолює раду не з початку каденції, а його попередник Момот вважає, що за мажоритарників має відповідати народ, який їх вибрав, а він (народ, авт.) не звертався з проханням відкликати депутата. За списочників має відповідати партія, а в жодної партії не виникало такої потреби. Самого ж екс-голову все влаштовувало, бо більшість для прийняття рішень в сесійній залі була, – розповів Сергій Огородник.

Як відкликати недобросовісного депутата?

Виборці з округу можуть зібрати підписи за відкликання депутата, з якого голосували і який не виконує свої обов’язки, прийти до обласної/міської ради, де на основі цих підписів приймуть рішення про збір підписів далі. Ці підписи передаються далі, ЦВК приймає рішення про перевибори, а рада – про відкликання депутата.

До слова, як повідомив Сергій Огородник, немає депутатів, які стовідсотково відвідують засідання комісій та сесії.

Читайте також: Полтавська міська рада – єдина в Україні не каже, хто з депутатів прогулює сесії

– У найближчих планах громадського руху ЧЕСНО, провести кампанію «Стеж за грошима» ( розпочнеться з 5 вересня, коли офіційно буде розпочата передвиборча кампанія), де активісти руху спостерігатимуть і аналізуватимуть, як кандидати в депутати витрачають гроші на біл-борди та сіті-лайти для передвиборчої агітації, – розповіла Ілона Фанта, регіональний координатор громадського руху ЧЕСНО у Полтавській області. – Також ми вимагатимемо від депутатів оприлюднення декларацій та звіт за використання грошей з виборчого фонду.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter