Полтавська міська рада – єдина в Україні не каже, хто з депутатів прогулює сесії

Суспільство
Ольга Правденко3 вересня 2015 о 15:451238 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська міська рада – єдина в Україні не каже, хто з депутатів прогулює сесії
Полтавська міська рада вже півроку не дає громадському руху ЧЕСНО жодної інформації про відвідування депутатами сесій та комісій.

Полтавська міська рада – єдина в Україні, не каже, хто з депутатів прогулює сесіїПолтавська міська рада. Фото з сайту np.pl.ua

Сьогодні, 3 вересня, громадський рух ЧЕСНО презентував полтавським журналістам депутатів-прогульників від Полтавської обласної ради.

Мета ініціативи громадського руху ЧЕСНО – поінформувати громадськість про те, хто неналежно виконував свої депутатські обов’язки, не відвідував сесії та засідання комісій, і, як наслідок, не представляв інтереси громадськості.

На жаль, проаналізувати відвідуваність сесій і комісій депутатами міської ради Полтави, руху не вдалося, оскільки міськрада не надала такої інформації.

– Щодо Полтавської обласної ради, інформація була надана безкоштовно, вчасно і коректно. А от що стосується Полтавської міської ради, то вона вже півроку не дає Громадському руху ЧЕСНО жодної інформації про відвідування депутатами сесій та комісій. Це унікальний випадок, оскільки абсолютно всі ради в обласних центрах України надали інформацію для того, щоб виборці знали, як працювали депутати впродовж 5 років. Тому представники громадського руху звернулися за допомогою до нардепів, аби ті дізналися інформацію з допомогою запитів, адже згідно закону, не відповісти на депутатський запит не мають права,– зазначив Сергій Огородник, журналіст-аналітик громадського руху ЧЕСНО.

Сергій Огородник пообіцяв, як тільки інформація буде відома, її одразу оприлюднять на сайті організації та повідомлять журналістам.

До речі, нещодавно ГО «Система народного контролю «Слово і діло» розповіла про стан виконання обіцянок перед мешканцями Полтавщини головою облдержадміністрації Валерієм Головком, міським головою Олександром Мамаєм та нардепами.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter