Аукціон у Полтаві: "з молотка" пішли Величко, Підгорний та Самойленко

Ритм життя
Ольга Матвієнко13 серпня 2014 о 07:012729 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Аукціон у Полтаві: "з молотка" пішли Величко, Підгорний та Самойленко
На благодійному аукціоні найдорожчу картину продали за 5 тисяч гривень.

Аукціон у Полтаві: Найдорожча картина на аукціоні – Володимира Колєснікова. Фото Олега Журавльова

12 серпня у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відбувся благодійний аукціон. Мета - придбання амуніції для військових.

Полтавцям для благодійності представили 78 лотів. Усе це – картини молодих і вже добре відомих художників. За великі та малі полотна змагалися близько 10 учасників аукціону. Скупилися на 39 тисяч 150 гривень. Стартова ціна на картини коливалася від 300 до 5 тисяч гривень. Саме за таку ціну продавали картину вже покійного художника Володимира Колєснікова. Новому власнику «Діалогу біля кипарисів» пощастило: він заплатив без торгу п’ять тисяч, а реальна ціна роботи – 10 тисяч доларів.

Аукціон у Полтаві: Цю картину Євгена Курбала за 1,5 тисяч придбав голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук. Фото Олега Журавльова

Насправді весь аукціон пройшов без особливого напруження. Переважно купували картини кілька колекціонерів. Один із них із 30 проданих робіт придбав сім. Лише двічі між покупцями виникла запекла боротьба. На початку аукціону двоє влаштували змагання за «Площу Південного вокзалу» Григорія Волкова. Ціну картини підняли із 1000 гривень до 1500 гривень. Сенсацією ж вечора стала ліногравюра «Ранок» Володимира Попенка. Її стартова ціна становила 300 гривень, а продали за 1600 гривень.

Аукціон у Полтаві: Ліногравюра "Ранок". Фото Олега Журавльова

Загалом зароблена сума вразила і директора галереї Ольгу Курчакову, і розпорядників коштів.

– Це перевершило наші сподівання. Низько вклоняємося і нашим художникам, і колекціонерам, які придбали роботи, – резюмував Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір, з благословення якого проводили аукціон.

До слова сказати, що справжні знавці відреагували на проведення художньої акції ще від самого початку передаукціонної виставки. Адже чотири роботи на суму 3,4 тисячі гривень викупили до 12 серпня.

Відсьогодні роботи, які не продали, щонайменше до 24 серпня можна побачити на експозиції у галереї мистецтв та придбати. Правда, ціна на них вже буде дещо вища, ніж стартова на аукціоні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter