Мамай відмовляється платити Головку за моральну шкоду та винить журналістів у своїх проблемах

Скандали
Надія Труш4 квітня 2016 о 15:192887 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мамай відмовляється платити Головку за моральну шкоду та винить журналістів у своїх проблемах
Мер Полтави подав касаційну скаргу щодо суду із Володимиром Головком.

Мамай відмовляється сплачувати Головку тисячу гривень моральної шкоди та винить журналістів у своїх проблемахМамай відмовляється сплачувати Головку тисячу гривень моральної шкоди та винить журналістів у своїх проблемах. Фотоархів

Олександр Мамай просить Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасувати рішення Апеляційного суду про захист честі, гідності та ділової репутації, стягнення моральної і матеріальної шкоди.

В Ухвалі Вищого спеціалізованого суду йдеться про те, що клопотання Олександра Мамая від 22 лютого 2016 року (саме з того часу мер мав спростувати сказані публічно на сесії слова щодо Володимира Головка – прим. автю) суд постановив задовольнити.

Скаржник, Олександр Мамай, у своїй касаційній скарзі апелює до того, що оскаржуване рішення – незаконне та протиправне, а сам він не вчиняв жодних дій щодо поширення інформації про Головка.

У касаційній скарзі йдеться про те, що апеляційним судом Полтавської області відносно Олександра Мамая встановлено примус щодо зобов’язання спростувати інформацію про те, що Володимир Головко нібито шахрайським способом зареєстрував торговельні павільйони.

Більше того, судячи з касаційної скарги Мамая, він вважає винними у поширенні скандальної інформації журналістів місцевих ЗМІ, зокрема «Коло».

– Частиною 4 ст. 277 Цивільного кодексу України визначено, що спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка її поширила, – йдеться у скарзі Мамая.

– Спростування інформації, яка була поширена під час прийняття рішення 49 сесії Полтавської міськради 6 скликання «Про розгляд звернення підприємців, що здійснюють свою діяльність на комунальному ринку «Речовий» від 23.04. 2015 могло бути покладене виключно на Інтернет-видання «Коло» та «Полтавщину», – цитата зі скарги. Авторами поширеної інформації називає виключно журналістів: Надію Кучер, Ольгу Матвієнко, Яна Пругла.

Нагадаємо, журналісти та засоби масової інформації не можуть притягатись до відповідальності за поширення недостовірної інформації, якою принижується честь, гідність, ділова репутація осіб у випадках, коли такі відомості є дослівним відтворенням публічних виступів або повідомлень будь-яких фізичних та юридичних осіб, а не тільки суб’єктів владних повноважень, за словами адвоката, медіа-юриста ІРРП Людмили Опришко.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter